Gündem
  • 11.7.2009 09:53

BAYKAL: ''TÜRKİYE BİR ÇIKMAZDA''

KÜÇÜKKUYU - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''ekonomi politikalarının Türkiye'yi bir çıkmaza soktuğunu'' söyledi.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesinde halka hitaben Baykal, Türkiye'de kimsenin ''ali kıran baş kesen'' olmayacağını söyledi.
''Türkiye'de artık dürüstler, namuslular ve vatanseverler, Türkiye'nin hukukuna sahip çıkan insanlar, bu memlekette başı dik onurlu dolaşabilsin. Bu memlekette hırsızlar, yolsuzluk yapanlar, sırtını iktidara dayayanlar, ona buna haksızlık yapanlar, bu ülkede vatandaş olarak dolaşmasın. Onlardan hesap sorulsun'' diye konuşan Baykal, şunları kaydetti:
''Kadın, erkek, çoluk çocuk hep biraradayız. Kardeşçe, dostça birbirimize saygı göstererek, değer vererek, herkes özgür, kılığı kıyafetiyle anlayışıyla, yaşamıyla, davranışıyla, inancıyla, inancını taşıyış biçimiyle özgür. Kimse kimseye 'gözünün üstünde kaşın var' deme hakkına sahip değil. Ne kadar güzel, barış içinde bu beraberliğimiz. Şu bütünlüğünüz Türkiye'ye örnek olmalı.''
''Bugün izlenen ekonomi politikalarının Türkiye'yi bir çıkmaza soktuğunu'' savunan Baykal, Türkiye'nin dünyada işsizlikte ikinci ülke durumunda olduğunu bildirdi.
Baykal, milyonlarca kişinin işsiz olduğunu ve insanların borçlarını ödeyemediklerini öne sürerek, ''Çekler senetler dönmüyor. Türkiye, büyük bir ekonomik bunalım altında. İşçi perişan, esnaf perişan, emekliye vermişler ayda 5 lira, habire 'bozdur bozdur harca' diyorlar. Yazık değil mi, günah değil mi? Bunların hakkını isteyince 'biz para mı basıyoruz kardeşim' diyorlar'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER