Dünya
  • 21.9.2022 22:28

Biden'dan Putin'e cevap: Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor

ABD Başkanı Joe Biden BM Genel Kurulu'nda, Rusya Devlet Başkanı Putin'in dünyayı ayağa kaldıran seferberlik çağrısına cevap verdi. "Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor" diyen Biden, "ABD bu savaşın adil bir şekilde bitmesini istiyor. Ukrayna'nın hakları, kalan egemen ülkelerin haklarıyla aynıdır. Rusya'nın saldırganlığına karşı duracağız" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’nda, gıda krizi, iklim değişikliği, Rusya-Ukrayna Savaşı ve nükleer silah kullanımı gibi küresel zorluklara dikkat çeken bir konuşma yaptı. Biden, büyüyen gıda güvenliği sorununa Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının neden olduğunu ifade ederek, "Dünyamız büyük bir kargaşa, büyüyen bir gıda güvensizliği, rekor düzeyde sıcaklık, sel, Kuraklık, Covid-19 pandemisi ve acımasız bir savaş yaşıyor. Rusya, komşularının topraklarını zorla almaya çalışarak Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ni ihlal etti. Şimdi ordusuna asker katmak için çağrıda bulunuyor. Kremlin, Ukrayna'nın bazı bölgelerini ilhak etmeye çalışarak BM Sözleşmesi'ni son derece ihlal eden sahte bir referandum düzenliyor" dedi.

"HİÇ KİMSE RUSYA’YI TEHDİT ETMEDİ”

Biden, "Bu nedenle Genel Kurul, Ukrayna'ya muazzam düzeyde güvenlik yardımı ve doğrudan ekonomik destek sağlamak üzere bir araya geldi. ABD ayrıca, NATO topraklarına yönelik saldırıları caydırmak, Rusya'yı vahşet ve daha fazla suçtan sorumlu tutmak için Rusya'ya maliyet yüklemek için müttefikler ve ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. Rusya'nın çatışma yolunu kendisinin seçtiğini belirten Biden, "Hiç kimse Rusya’yı tehdit etmedi. Çatışmayı isteyen sadece ve sadece Rusya oldu” dedi.

“PUTİN YİNE SORUMSUZCA AÇIKLAMALAR YAPIYOR”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ilan ettiği kısmi seferberliğe değinen Biden, “Putin yine sorumsuzca açıklamalar yapıyor” ifadelerini kullandı. ABD'nin savaşın adil bir şekilde sona ermesini istediğini belirten Biden, "Başka bir ülkenin topraklarını güç kullanarak ele geçiremezsiniz. Bunun önüne geçen tek ülke Rusya'dır. Ukrayna, her egemen ulusla aynı haklara sahiptir. Rusya'nın saldırganlık teorisine karşı Ukrayna ile dayanışma içindeyiz. ABD her zaman demokrasiyi güçlendirmek ve korumak için çalışmaktadır” dedi.

Güncellenme Tarihi : 21.9.2022 22:29

İLGİLİ HABERLER