'BİZİM İÇİN PAZAR GÜNÜ YİNE BİR FİNAL MAÇI VAR!..'
ŞANLIURFA - Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Ziraat Türkiye Kupası finalinde yenildikleri Trabzonspor'un galibiyeti hakettiğini belirterek, ''90 dakikaya bakarsak daha iyi olan takım Trabzonspor'du. Arkadaşım Şenol Güneş'i kutluyorum'' dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmeler yapan Alman çalıştırıcı, kupa finalinde kazanmayı çok istediklerini, ancak ligdeki şampiyonluğun kendileri için çok daha önemli olduğunu ifade etti.
Takımı için kafalarda lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi'nin olabileceğini kaydeden Daum, ''Hepimiz bu maçı çok kazanmak istiyorduk. Teknik heyet, futbolcular, taraftar... Şu da bir gerçek; bizim için şampiyonluk çok daha önemli. Ama şunu da kendime soruyorum: 'Gerçekten herkes yüzde yüz bu maça konsantre olabildi mi?' Konuşmam lazım. Belki düşüncede şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi vardı. Tabii isteyerek burada kimse fren yapıp oynamaz. İster istemez belki düşüncede vardır'' dedi.
-''BİZİM İÇİN PAZAR GÜNÜ YİNE BİR FİNAL MAÇI VAR''-
Maçta 2-1 geriye düştükten sonra ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını anlatan Alman çalıştırıcı, şöyle devam etti:
''Beraberlik için defansı açmak zorunda kaldık ve sonunda 90. dakikada 3. golü buldular. Bizim için pazar günü yine bir final maçı var. En kısa zamanda dinlenmek gerekiyor. Biz bu maçtan önce iki kulvarda yarışıyorduk. Hem şampiyonluk için hem de kupa için mücadele ediyorduk. Bu mağlubiyet bizim için çok üzücü. Bu mağlubiyetin ardından pazar günü için daha güçlü çıkmamız gerekiyor. Futbolda böyle şeyler olabilir. Takılıp yere düşebilirsiniz, ama önemli olan tekrar ayağa kalkmak. Elimden gelen yardımı takıma vereceğim.''