Spor
  • 28.7.2019 22:56

Bordeaux 1-3 Galatasaray

Galatasaray, 2019-2020 Süper Lig Cemil Usta sezonunun üçüncü hazırlık maçında Avusturya'nın Innsbruck kentindeki Tivoli-Neu Stadı'nda Bordeaux'yu 3-1 mağlup ederek galibiyete uzandı.

Galatasaray, Bordeaux karşısında maça hızlı başlayan taraf oldu. 6. dakikada sol kanattan Ömer Bayram'ın ortasında Ryan Babel topuğuyla son derece şık bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi. Ryan Babel'in golünün ardından sarı kırmızılılar rakibi karşısında üstün futbol oynamaya devam etti. İlk yarıda belli bölümlerde bu üstünlüğünü pozisyona çeviren Galatasaray, 45. dakikada rakibin büyük bir hatasından kaynaklanan pozisyonda genç futbolcu Atalay Babacan'ın golüyle soyunma odasına 2-0 önde gitti. 

 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bordeaux maçının ikinci yarısında Erencan, Metehan ve Mustafa Kapı gibi genç futbolculara şans verdi. Maçta 1 asist yapan ve ilk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Adem Büyük, 66. dakikada yaklaşık 20 metreden harika bir gole imza atarak farkı 3'e çıkardı. Bordeaux'nun müsabakadaki tek golü ise 72. dakikada Kalu'dan geldi.

Bordeaux 1-3 Galatasaray ile ilgili görsel sonucu

Galatasaray hazırlık maçında Bordeaux'yu 3-1 mağlup etti.
 
Bordeaux 1-3 Galatasaray ile ilgili görsel sonucu

RYAN BABEL DİREĞE TAKILDI

Maçın 6. dakikasında şık bir gole imza atan Ryan Babel, 80. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı fakat Hollandalı futbolcunun aşırtma vuruşu direğe takıldı.

GOLLER BABEL'DEN

 Galatasaray'ın oynadığı 3 hazırlık maçında attığı 6 golün 3'ü yeni transfer Babel'den geldi.

Sarı-kırmızılı ekibin 3-2 yenildiği Leipzig karşılaşmasında 2 kez fileleri havalandıran Hollandalı futbolcu, Bordeaux müsabakasında da ilk golü kaydetti.

Galatasaray'ın attığı diğer 3 golde ise Adem Büyük, Ömer Bayram ve Atalay Babacan fileleri havalandırdı.

  EMRE TAŞDEMİR DEVAM EDEMEDİ

 Sarı-kırmızılı takımın genç sol beki Emre Taşdemir, oyuna girdikten yaklaşık 15 dakika sonra çıkmak zorunda kaldı.

Mücadeleye 66. dakikada dahil olan Emre, takım doktoru Yener İnce ile görüştükten sonra 81. dakikada oyundan çıktı.

  ALTYAPIDAN OYUNCULAR SAHADA

Galatasaray'da maçı sahada 6 altyapı oyuncusuyla tamamladı.

Mücadeleye altyapıdan yetişen Atalay Babacan ilk 11'de başladı. Teknik direktör Fatih Terim, ilerleyen dakikalarda Batuhan Ahmet Şen, Gökay Güney, Mustafa Kapı, Erencan Yardımcı, Metehan Mertöz ve Ali Yavuz Kol'u da sahaya sürdü.

Atalay, son bölümde oyundan çıkarken 90 dakika tamamlandığında sahada Galatasaray altyapısından yetişen 6 oyuncu kaldı.

SAHAYA GİRENLERE TARAFTARDAN TEPKİ

 Galatasaraylı taraftarlar maç sonunda sahaya girenlere tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı ekibin Leipzig ve Augsburg müsabakalarının bitiş düdüğüyle sahaya giren taraftarlar, futbolcularla fotoğraf çektirmek istemişti.

Bordeaux mücadelesinin son bölümünde bir grup taraftar "Sahaya girmeyin, bizi rezil etmeyin." şeklinde tezahürat yaptı. Buna rağmen bir grup taraftar sahaya girerek futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

 GALATASARAY TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

 Galatasaray'ın 12 gün süren Avusturya kampı sona erdi.

Yeni sezon hazırlıklarına 4 Temmuz'da İstanbul'da başlayan sarı-kırmızılı ekip, 17 Temmuz'da Avusturya'nın Tirol bölgesindeki Seefeld kasabasına gelerek kampa girdi.

Hazırlıklarını 12 gün boyunca burada sürdüren Galatasaray, 3 hazırlık maçı yaptı. Almanya'nın Leipzig takımına 3-2, Augsburg takımına ise 4-1 yenilen sarı-kırmızılı takım, kampı 3-1'lik Bordeaux galibiyetiyle tamamladı.

Bordeaux müsabakasının ardından Salzburg'a geçecek sarı-kırmızılı kafile, geç saatlerde İstanbul'da olacak.

Güncellenme Tarihi : 29.7.2019 15:34

İLGİLİ HABERLER