Sağlık
  • 28.8.2020 22:02

Bu gıdaları sakın bir arada yemeyin

Bazı yiyecekler var ki birlikte yemeyi alışkanlık haline getirmişiz. Peki, bunların vücudunuzu 'mahvedebileceğini' söylesek?

Sindirim sisteminizi kötü etkileyebilecek, hatta sizi hasta edip, zehirleyebilecek ikilileri öğrenmeye ne dersiniz?

İşte uzmanlara göre birlikte tüketmekten kaçınmamız gereken yiyecek kombinasyonları..

İŞTE UZAK DURMAMIZ GEREKEN YİYECEK İKİLİLERİNİ DERLEDİĞİMİZ VİDEOMUZ...

İYİ SEYİRLER...

 

BENZER VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ

 

Domates-salatalık
Bu, hepimizin sevdiği bir ikili ancak araştırmalar bu 2 sebzeyi birleştirmenin vücudunuzun biyokimyasını bozabileceğini gösteriyor.Domates ve salatalık birlikte yenildiğinde vücutta şişkinliğe neden olur ve her iki sebzede bulunan vitaminler de sindirilemez. Bu nedenle domates ve salatalığı ayrı ayrı yiyin.

 Kahve-peynirli sandviç
Peynirli sandviç ve kahve ile güne merhaba diyenlerdenseniz peynirin tüm faydalarına veda edebilirsiniz.Ekmekteki basit karbonhidratlar, kalsiyumun düzgün bir şekilde sindirilmesini, kalp-damar ve sinir sisteminize katkı sunmasını önler. Bunun yanına bir de kahve eklenirse ortaya daha da sağlıksız bir tablo çıkar.Peynirli sandviçleri seviyorsanız en azından kahve yerine çay içmeyi deneyin.

Patates-et
Patates ve et kızartmasına kim hayır diyebilir ki? Ancak bu ikili çok ağır bir yiyecek tercihidir.Patatesin içerisindeki nişasta etteki protein ile birleşince vücuttaki alkali dengesi bozulur ve bu durum mide ekşimesi ve gaz gibi sorunlara yol açar.Et yemeklerinin yanına brokoli, karnabahar, yeşil fasulye veya kabak gibi sebzeler iyi gider.

 Makarna-kıyma

Aynı mantık makarnalı kıyma için de geçerlidir. Tükürük bezleri, nişasta karbonhidratlarını basit şekere dönüştüren ptyalin ve amilaz üretir.Basit şekerler, proteinler ile bir araya geldiğinde diyabet ve kalp-damar hastalıklarına yol açabilecek tehlikeli bir kimyasal tepkime oluştururlar.O nedenle makarnayı ayrı bir yemek olarak yemeyi tercih edin ve makarnanızı sebzeli soslar ile harmanlayın.

Süt ürünleri-ananas

Ekşi meyveler özellikle sabahları sindirimi yavaşlatır.Ayrıca ananas, süt ürünleri ile birleştirildiğinde zehirlenmeye neden olabilecek bromelain adlı bir enzim içerir. Ananas yerine kuru kayısı veya erik tercih edebilirsiniz.

Muz-süt

Besleyici olduğu ve hızlı bir şekilde hazırlandığı için bu ikili çok tercih ediliyor.Ancak süt ve muz birlikteliğinin de vücudumuza zararı var.Bu ikili bir arada tüketildiği zaman vücuttan kolay atılamaz ve sindirim sistemini yavaşlatır. Sütü ayrıca içmek daha faydalı. Muzu da öğünler arasında atıştırmalık olarak tüketin.

Yumurta - koyu çay

Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtanın demli bir çay ile beraber tüketilmesi yumurtadan alacağımız demirin yararlılığını azaltır.Eğer çayı kahvaltıda tüketeceksek açık ve limonlu tüketmek yumurtadan alacağımız demirin biyo yararlılığını artırır.Kahvaltıdan en az 2 saat sonra çay tüketimi en sağlıklısıdır.

Meyve- bal

Kan şekerini çok hızlı yükselten meyve ve balın beraber tüketilmesi kan şekerinin regüle olmasını zorlaştırır ve ileride hastalıklara davetiye çıkartır.Özellikle muz ve kavun üzerine bal veya çilek üzerine şeker dökülmesi gibi kombinler, sürekli tekrarlandığı zaman ciddi problemlere yol açar.

Kavun-karpuz- muz- üzüm

Kan şekerini yükselten bu besinler beraber tüketildiği zaman içeriğindeki yüksek fruktozdan kaynaklı vücuda yarardan çok zarar veriyor. Özellikle şeker hassasiyeti olanların bu meyveleri beraber tüketmemesi gerek.

Karpuz-peynir

Karpuz – peynir ikilisi sıcak yaz günlerinde hepimizin favorisi ancak özellikle peynir gibi süt ürünleri ile karpuz kesinlikle tüketilmemeli. Çünkü süt ürünlerinin sindirimi karpuza göre çok daha uzun.Karpuzun sindirimi sırasında salgılanan mide asitleri sütün kesilmesine neden oluyor.Karpuz diğer birçok şeye göre çok hızlı sindirildiğinden tek başına tüketilmeli.Ayrıca diyet listelerinin favorisi olan karpuz peynir ikilisinin fazla tüketilmesi de zayıflatmıyor aksine kilo aldırıyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 29.8.2020 04:33

İLGİLİ HABERLER