Asayiş
  • 18.6.2021 22:38

Çakma itirafçı FETÖ'nün yeğenine 22.5 yıl hapis

FETÖ elebaşının yeğeni için istenen ceza belli oldu....

FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen hakkında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22.5 yıl hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yurt dışında başarılı bir operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirilen Selahaddin Gülen için istenen ceza belli oldu. FETÖ elebaşının yeğeni olan Gülen için hazırlanan iddianamede, ‘Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemi yer aldı.

MİT tarafından yurt dışında kıskıvrak yakalanarak Türkiye'ye getirilen FETÖ elebaşının yeğeni ve örgütün sözde üst düzey yöneticisi Selahaddin Gülen hakkında 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame 27. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Doğduğundan beri örgütün içinde olduğunu söyleyen Selahaddin Gülen teröristbaşı Fetullah Gülen'in Pennsylvania'daki yaşamına ilişkin bilinmeyenleri anlatarak, örgütün üst düzey yöneticileri, istişare heyeti ve elebaşının Pennsylvania'daki kampında yaşayanlar dahil toplam 222 örgüt üyesini deşifre etmişti. ABD'de kendisi için birçok senatörle irtibata geçildiğini Kenya'dan Türkiye'ye iade edilmemesi için baskı kurulması istendiğini söyleten Selahaddin Gülen, Amerika'da örgüt aleyhine yapılan tüm haber ve faaliyetlerde Fetullah Gülen'in, B.E'.ye konunun taraflarına sonuçlanması için talimat verdiğini ve B.E'nin senato üyeleri ile görüşerek olayları çözümlediğini anlatmıştı.

22,5 YIL HAPSİ İSTENDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Selahaddin Gülen hakkında 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame 27. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs'ta gençlerle bir araya gelerek gençlerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan, FETÖ'nün üst düzey bir isminin yakalandığını ve yakında isminin açıklanacağını belirterek "Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, ne durumda, onun da açıklamasını inşallah yapacağız." demişti. Başkan Erdoğan'ın yaptığı açıklamadan sonra Milli İstihbarat Teşkilatı'nın FETÖ'ye yönelik yurtdışında yaptığı önemli operasyonun detayları ortaya çıkmıştı.

FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in yeğeni olan ve hakkında "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan yakalama kararı bulunan Selahaddin Gülen, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti. İki Türk Bayrağının arasında elleri kelepçeli fotoğrafı paylaşılan Selahaddin Gülen'in FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimini organize eden mahrem yapılanması ile örgüt elebaşı Gülen arasındaki irtibatı sağlayan isim olduğu belirtilmişti.


 

Güncellenme Tarihi : 18.6.2021 22:46

İLGİLİ HABERLER