Spor
  • 10.11.2005 00:06

CANAYDIN AZİZ YILDIRIM'A CEVAP VERDİ!..

İSTANBUL (İHA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, çok zorlu dönemden geçtiklerini fakat güzel günlerin yakın olduğunu söyledi.

Canaydın, isim vermeden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a cevap vererek, "Ben Galatasaray Kulübü Başkanıyım. Tüm federasyon birimleriyle teke tek konuşurum" dedi.


Galatasaray Lisesi'nde yapılan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Özhan Canaydın, öncelikle Riva arazisi konusu hakkında bilgiler verdi. En önemli konunun Riva projesi olduğunu ifade eden Canıydın, "Orası ne benim, ne de bu yönetimin projesi. Galatasaray'ın projesidir. Çok uğraştık. 14 aylık bir süreçte, yüzde 16 olan imar iznini yüzde 20'ye çıkardık. İsteğimiz ise yüzde 25'' dedi.


Özhan Canaydın, Riva arazisi için yetki istemeleriyle ilgili, ''Daha önce de yönetime yetki verdik. Seyrantepe ne oldu'' şeklindeki eleştirinin kendisini üzdüğünü söyledi. Toplantıda söz alan divan kurulu üyelerinin tavırlarının hesap sorar nitelikte olduğunu belirten Canaydın, ''Bu tavra kırılıyorum. Seyrantepe Projesi, tamamen bizler tarafından, yoktan var edilmiş bir projedir. Üst kullanım tapusu 30 sene kulübümüzündür. Bunun yanı sıra yer tapusunu almaya çalışıyoruz. Eğer bunu yaparsak, Riva'dan daha değerli bir tapuya sahip olacağız'' diye konuştu.


Galatasaray Kulübü'nün büyük zorluklar yaşadığını kaydeden Canaydın, "Çok zor dönemeçlerden geçiyoruz. Sportif olarak başarılı olmayabiliriz. Biz ne günler gördük ve nerelerden geldik. İnşallah eski günlerimize dönüşümüz yaklaşmaktadır. Allah hepimize o günleri göstersin. Futbolda ise önümüzde kritik 5 maç var. Gücümüzü orada denemiş ve görmüş olacağız. İnşallah düşündüğümüz gibi çıkar ve yolumuza en iyi şekilde devam ederiz. Camiaya yakışan bir başkan olabilmek için özen gösteriyorum. Her dakika çıkan, yumruk vuran, bağıran bir başkan olmam, sizlerden aldığım terbiyeyle ve eski başkanlarımdan gördüklerimle imkansız'' dedi.


Bu arada, kendilerine yönelik tribünlerden gelen protestoların muhalefeti teşvik ettiğini kaydeden Canaydın, "Bazı genel kurul üyelerimizin teşvik ettiğini, mali katkı sağlayarak onlara pankartlar hazırlattıklarını, insanları provoke ettiklerini görüyorum. Yılmayacağım. Başkanına hakaret ettiren, Galatasaray'a hiçbir katkısı olmayanların, 3.5 senede hiçbir şey yapamadığımızı söylemelerini üzülerek dinliyorum. Giderken huzurlu olacağım. Elimden geldiğince bir şeyler yaptım. Camiayı memnun edememiş olabilirim, ama inanın, en az sizler kadar Galatasaraylıyım. Tüm gücümle çalışıyorum, çalışacağım. Galatasaray için hayırlısı ne ise o olacak'' şeklinde konuştu.


Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi siyah-beyazlı takımın stadının açılması yönünde kendisinin bir Tahkim Kurulu üyesine telkinde bulunduğu şeklindeki ifadelerine de cevap verdi.

Canaydın, "Büyük kulüplerimizden birinin başkanı, beni kastederek, 'Federasyon kurullarından biriyle görüşerek şöyle yaptı mı?' diye sordu. Ben Galatasaray Kulübü başkanıyım ve tüm federasyon birimleri ile teke tek konuşurum. Ama bugün bir başka kulüp taraftarı olan Tahkim Kurulu Başkanı bile, 'Canaydın, eşit davranın dışında bir şey söylemedi' dedi. Öncelikle kulübümün olmak üzere, sporun içinde her kulübün haklarını koruma hakkım da vardır" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:42

İLGİLİ HABERLER