Spor
  • 31.8.2014 23:49

Carlos, 'Oyuncularıma sorumluluk yüklemem'

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Gaziantepspor karşısında aldıkları 2-1′lik mağlubiyette sorumluluğun kendisine ait olduğunu söyledi.
Carlos, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın her iki yarısını da iyi başladıklarını ancak golü attıktan sonra sıkıntıların ortaya çıktığını ve rakibe fazla boş alan verdiklerini belirtti.
Pas organizasyonlarını kaybettiklerini ve rakibe çok fazla şut imkanı tanıdıklarını dile getiren Carlos, bunun sonucunda da golleri yediklerini söyledi.
Böyle bir mağlubiyeti beklemediklerini belirten Carlos, çalışarak bunu düzelteceklerini ifade etti.
Bir basın mensubunun kaleci Korcan Çelikay’ın maçtaki performansını sorması üzerine Carlos, “Korcan ile konuşacağız, görüşeceğiz, eksiklerini gidermeye çalışacağız. Bu tip zamanlarda her zaman oyuncularımıza pozitif enerji yüklememiz gerekiyor. Bu tip mağlubiyetlerde sorumluluk her zaman benimdir. Kimseye sorumluluk yüklemem, oyuncularıma sorumluluk yüklemem. Mağlubiyet sadece Korcan’ın değil, bütün takımın mağlubiyeti” diye konuştu.
Carlos, transfer yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, çalışmaların devam ettiğini, kulüp yönetiminin konuyla ilgilendiğini belirtti.
Gaziantepspor cephesi
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk da çok yeni bir takım olduklarını söyledi.
Bu nedenle maça biraz tutuk başladıklarını dile getiren Buruk, “Sivasspor’un zaaflarından faydalanmak istiyorduk. Maçın içinde istediğimiz pozisyonları yakaladık ama sonlandırmakta problem yaşadık. Üçüncü bölgeye topu aktaramadık. Zaman zaman acele ettik” dedi.
Sivasspor’un golünün ardından yaptıkları değişikliklerle ofansif anlamda başarılı olduklarına dikkati çeken Buruk, “Sivasspor’un savunmadaki zaaflarını çok iyi biliyorduk. Maç bizim istediğimiz gibi gelişti. 1-1′den sonra 2-1′e getirdik, 3-1, 4-1 de yapabilirdik ama Sivasspor, maç 1-0′ken 2-0, 3-0 da yapabilirdi” ifadesini kullandı.
Bir basın mensubunun İbrahim Akın’ın performansını sorması üzerine Buruk, “İbrahim Akın, özellikle kamp döneminde çok iyi işler yaptı. İstediğimiz gibi oynadı. Çok formdaydı ama sakatlık geçirdi. 10 günlük sakatlığı vardı, 3 gün önce antrenmanlara başladı. Maçtan önce 55-60′ıncı dakikalarda rakibin yorgun olduğu dönemlerde oyuna almayı düşündük. İbrahim, çok yetenekli, bizi kaleye götüren bir oyuncu. İbrahim ve tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Genç, yeni bir takımız. Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Oyuncularımın hepsinin alınlarından öpmek gerekiyor” diye konuştu.
Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos ve 2013-2014 sezonunda Elazığspor’u çalıştıran Okan Buruk, diplomalarındaki sorun nedeniyle resmi maçların ardından düzenlenen basın toplantılarına geçen sezon katılamamıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:10

İLGİLİ HABERLER