Gündem
  • 25.5.2013 23:37

Çavuşoğlu: Batılı ülkelerde de alkol yasağı var...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, “Devletin görevi her yerde olduğu gibi alkol, sigara gibi zararlı şeylerle mücadele etmek ve gerekli düzenlemeleri de getirmektir ama bunu yanlış yere çekenler oluyor." dedi.

13. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği'ne katılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, alkol satışına getirilen kısıtlamalardan bazı kesimlerin rahatsızlık duyabileceğini belirtti. Turizm bölgelerinde alkol satılan noktaların geç saatlere kadar açık olabildiğini ifade eden Çavuşoğlu, ancak konuya "turizm bölgesi" ya da "turizm dışı" yer diye bakılmaması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Yapılan bu iş doğru mu yanlış mı ona bakmak gerekiyor. Devletin görevi her yerde olduğu gibi alkol, sigara gibi zararlı şeylerle mücadele etmek ve gerekli düzenlemeleri de getirmektir ama bunu yanlış yere çekenler oluyor. Müslüman olmayan ve farklı dinlerdeki ülkelerle Amerika’da çok daha katı kurallar var. Şimdi oralara şeriat mı geliyor? İşi bu noktaya neden getiriyorsunuz? Hoşlanmayabilirsiniz, rahatsız olabilirsiniz ama neticede Müslüman olmayan ülkelerde de özellikle altını çiziyorum batı ülkelerinde bu kısıtlamaları içeren düzenlemeler var.”

-Çözüm süreci-

Akil insanların devreye girmesiyle çözüm sürecine halk desteğinin artarak devam ettiğini de belirten Çavuşoğlu, CHP'ye oy verenlerin sürece desteğininin yüzde 60'ı geçtiğini savundu. Çavuşoğlu, "Bir ay önce bu yüzde 55'ti. Bunu açıklayan genel başkan yardımcısını da istifaya zorladılar ama gerçekleri değiştiremezler. Ayrıca MHP'ye oy verenlerin verdiği destek de yüzde 40'a ulaştı. Bu oran MHP'de daha önce yüzde 20, CHP’de de yüzde 35'ti” dedi.

Çavuşoğlu, daha önce yaşanan sıkıntılar yüzünden temkinli hareket ettiklerine değinerek, toplumun da temkinli yaklaşmasının doğal olduğunu, sürecin işlemesi, halkın da desteğinin giderek artmasınin iyi sonuçlar getireceğini söyledi.

Terör sorununun çözülmesiyle ekonominin de ivme kazanacağını dile getiren Çavuşoğlu, terör nedeniyle kullanılamayan potansiyelin bir kalkınma hamlesine dönüşeceğinin altını çizdi. Çavuşoğlu, “79 yıllık Cumhuriyet tarihinde Türkiye, 15 milyar dolarlık doğrudan bir yatırım almış. Geçen yıl bu rakam 15 milyar dolar, krizden önce de 22 milyar dolar olmuş. Son 10 yılda Türkiye'ye gelen para ise 122 milyar dolar oldu” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:01

İLGİLİ HABERLER