Asayiş
  • 20.7.2008 11:17

CEZAEVİNDE "OTEL" HİZMETİ

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan açık cezaevinde oluşturulan misafirhanede kente gelen kamu görevlileri ve yerli turistlere hizmet veriliyor.
         Kırıkhan Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 106 hükümlünün bulunduğu cezaevinde, tekstilden marangozluğa, tel örgü yapımından kente gelen konukların ağırlamasına kadar her türlü hizmeti verdiklerini söyledi.
         Hükümlülerin topluma farklı birer birey olarak yeniden kazandırılması için çaba gösterdiklerini belirten Altun, bu konuda önemli başarılara imza attıklarını ifade etti.
         Hükümlülerle el ele vererek, cezaevini adeta fabrikaya dönüştürmeye kararlı olduklarını belirten Altun, "Cezalarını tamamlamak üzere gelen hükümlüler, düzenlediğimiz her kursa katılıp meslek öğreniyor. Biz diğer cezaevlerinde de verilen bu kursların yanı sıra, bir farklılık yaratmak istedik. Bunun için cezaevi bünyesinde misafirhane oluşturduk" dedi.
         Kırıkhan’da Öğretmenevi dışında konaklanacak çok fazla mekan bulunmadığını ifade eden Altun, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin bu sıkıntısının giderilmesi için cezaevinin bahçesinde yapılan yeni binada üç oda ve bir mutfaktan oluşan, içerisinde banyo ve tuvaletin yanı sıra televizyondan klimaya kadar her türlü ayrıntının düşünüldüğü misafirhane oluşturduklarını kaydetti.
         CEZAEVİ İMAJI
         Birçok kişinin cezaevlerine ön yargılı baktığını, hatta kapısının önünden bile geçmek istemediğini anlatan Altun, "Amacımız cezaevlerinin kötü olarak düşünülen imajını değiştirmek. Bunun için cezaevinin kapılarını vatandaşa açmak istedik. Misafirhanede kalan ve kalacak olan kişilere, buranın soğuk ve kötü yerler olarak olmadığını göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.
         Altun, iki yıldır hizmet veren misafirhanelerinin temizliğinden hükümlülerin sorumlu olduğunu söyledi.
         Günlüğü 15 YTL ve tam pansiyon olan misafirhanede bugüne kadar müfettişlerin yanı sıra kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye gelen öğretmen ve diğer kamu görevlilerinin yararlandığını belirten Altun, yabancı turistlerden de ilgi beklediklerini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:44

İLGİLİ HABERLER

Onceki Sayfa
Sonraki Sayfa