Gündem
  • 11.1.2015 13:05

Çığ felaketinde çalışmalara ara verildi

İşte çığ bölgesinden ilk fotoğraf AFAD,çığ,trabzon

 

Dün geceden itibaren Erzurum ve Bayburt AFAD ekipleri bölgeye ulaşırken, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen özel arama kurtarma ekipleri de bölgeye ulaştı.

Trabzon’dan ilk giden 17 kişilik AFAD ekibi olay bölgesine ulaşmak için yaklaşık 1,5 km'lik yolu iş makinaları ile açarak ilerlerken diğer ekipler şantiye alanında destek ekip olarak bekletiliyor. Bölgedeki olumsuz hava koşulları çalışmaları yavaşlatırken, hava şartları elverişli olduğu takdirde Genelkurmay Başkanlığı'ndan görevlendirilen helikopterler, arama kurtarma operasyonuna havadan destek verecek. Operasyona, AFAD koordinasyonunda 69 kişilik bir ekip ve 13 araç katılıyor.

Öte yandan çığ altında kalan ve ölü olarak bulunan HES işçisi Nusret Er’in bölgedeki köylüler tarafından kar altından çıkarıldığı öğrenildi. 

AFAD EKİPLERİ ÇIĞ BÖLGESİNE ULAŞTI 

Trabzon'un Çaykara ilçesi Karaçam mahallesinde dün saat 13.00 sıralarında yaşanan ve 1 işçinin ölümü, 4 işçinin de kar altında kalması ile sonuçlanan çığ felaketinin üzerinden geçen 22 saat sonra AFAD ekipleri çığ bölgesine ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başladı.
Saat 11.15 sıralarında bölgeye ulaşan ekipler, çalışmalara başlarken, tipi ve zor hava koşulları kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor.  

Çığ felaketinde çalışmalara ara verildi

Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde çığ altında kalan 4 işçiyi bulmak için öğleden bu yana aralıksız çalışan AFAD ekiplerinin havanın kararması ve zorlu hava şartları nedeniyle çalışmalarına yarın sabah başlamak üzere ara vereceği öğrenildi.

Çığın düştüğü bölgede Trabzon ve Erzurum AFAD ekipleri dönüşümlü olarak çalışırken, tünel girişine yakın noktada ve dere yatağında arama çalışmalarını sürdürdü. Bölgedeki soğuk hava ve tipi nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülürken, havanın kararması ile çalışmaların yarın sabah başlamak üzere ara verileceği kaydedildi.

Öte yandan çığ altında kalan işçilerin aileleri de Çaykara’ya gelmeye başladı. Olaydan hemen sonra cesedi bulunan Nusret Er'in cenazesi olay yerinden Çaykara Devlet Hastanesi morguna getirilirken, Adana’daki yakınlarına bilgi verildi. Yine çığ altında kalan ve arama çalışmaları devam eden Muhammet Işıklı (Afyon), Lokman Çelik (Muşlu ancak Denizli’de yaşıyor), Erhan Arslan (Tunceli) ve Can Özyürek’in (Sivas) memleketlerinden yakınları Çaykara’ya gelmeye başladı.

Çığın HES inşaatının bulunduğu yerdeki dağın iki tarafından karşılıklı başlatılan tünel çalışması esnasında yaşandığı, kar altındaki 4 kişiden ikisinin pikapın içerisindeyken çığın savurmasıyla dere bölgesine düştükleri, diğer ikisinin ise çığa tünelin ağzında yakalandığı öğrenildi. 

 


 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:58

İLGİLİ HABERLER