
Cim-Bom'un, Tzolakis için Olympiakos ile görüşmelere başladı
Ederson, Alisson, Bulka, Maignan, Uğurcan Çakır gibi isimleri gündemine almasına rağmen kaleci konusunda hala somut bir adım atamayan Galatasaray rotasını Yunanistan'a çevirdi. Başkan Dursun Özbek'in Olympiakos'un 22 yaşındaki file bekçisi Tzolakis için görüşmelere başladığı öğrenilirken, oyuncunun da sarı kırmızılı kulübe gelmeye son derece sıcak baktığı bildirildi.
Fernando Muslera ile yolların ayrılmasının ardından kaleye henüz yeni bir isim getiremeyen Galatasaray, transfer çalışmalarını sürdürüyor. İlk önceliğini forvet hattına veren sarı-kırmızılılar, Victor Osimhen transferinin olumlu şekilde sonuçlanmasının ardından kaleci arayışına ağırlık verdi.
Aslan'ın listesinde Ter Stegen, Yann Sommer, Alisson, Donnarumma ve Ederson gibi üst düzey kaleciler yer alıyordu. Bu isimlerden Ederson için uzun süredir yoğun mesai harcayan Galatasaray yönetimi, yüksek maliyeti nedeniyle bu transferde frene bastı.
Brezilyalı eldivenin transferinde ilerleme kaydedilememesi üzerine sarı-kırmızılı ekip, alternatif planı devreye aldı.
Galatasaray'ın yeni kaleci adaylarından biri, Yunanistan'ın Olympiakos takımında forma giyen Konstantinos Tzolakis oldu. 22 yaşındaki file bekçisinin, Galatasaray'a transfer olmaya sıcak baktığı öğrenilirken, oyuncunun kulübüne bu yönde talepte bulunduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.
48
Cim-Bom'un, Tzolakis için Olympiakos ile görüşmelerini hızlandırdığı ve transferin kısa süre içinde netleşmesinin beklendiği ifade edildi.
Genç kalecinin güncel piyasa değeri 10 milyon Euro seviyesinde. 2027 yılına kadar Olympiakos'la sözleşmesi bulunan Tzolakis, geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi de dahil olmak üzere toplam 41 maçta forma giydi. Bu maçların 22'sinde kalesini gole kapatmayı başaran başarılı eldiven, toplamda 22 gol yedi.
Geçen sene UEFA Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'ye karşı mücadele eden ve penaltılara giden maçta Tadic, Bonucci, Cengiz Ünder'in şutlarını çıkaran Tzolakis takımına yarı finalin kapılarını açmıştı.
Ederson'un 4 yıllık maliyetinin 60 milyon eurolara gelmesini kabul etmeyen Dursun Özbek'in Tzolakis'i çok istediği belirtilirken, iki kulüp arasında görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.
Güncellenme Tarihi : 5.8.2025 14:09