Dünya
  • 30.1.2020 00:08

Çin'de büyük panik çıktı!.. Salgından kaçanı vuruyorlar

Çin'deki salgının merkezinden kaçanlara karşı komşu köyler yolları kapattı, kontrol noktaları ve devriyeler oluşturdu.

china shock coronavirüs photos ile ilgili görsel sonucu

Koronavirüs salgınının merkezi olan Vuhan şehri ve bulunduğu Hubey eyaleti karantina altındayken, karantinadan kaçmak isteyenlere karşı sınır köylülerinin silahlı devriye gücü oluşturduğuna dair videolar paylaşıldı.

Resim

Çin'deki can kaybı en az 133'e çıkarken, sosyal medyada yayımlanan videolarda Hubey eyaletine komşu köylerin sakinleri, yolları kullanılmaz hale getirir, mevziler kazar, barikatlar kurar, kontrol noktaları oluştururken görülüyor.

Resim

İngiliz Daily Mail gazetesi, sosyal medyadaki orijinalliği teyit edilmemiş videoları aktardı.

Resim

Resim

Ellerine dev mızraklar, palalar ve hatta bir videoda tüfek alan köylüler, kontrol noktalarında nöbet tutuyor.

Dünyanın dört bir yanındaki Çinliler, kendilerini koronavirüsten korumak için başlarının üzerinde plastik kaplar ve çantalar giymeye başladılar

Çin'in tam ortasında yer alan Hubey'e kuzeyden komşu Henan eyaletinin Yiçuan köyünde köylüler gece kepçe kullanarak yolu delik deşik hale getiriyor.

Fotoğraflar, halihazırda 130'dan fazla kişiyi öldüren ölümcül hastalığı yakalamaktan kaçınacak umutsuz uzunlukları gösteren sosyal medyada ortaya çıktı

Henan'daki bir başka yol çamur yığarak devredışı bırakılıyor. Balçık tepesine 'yeni tip zatürre salgınının kontrolü ve önlenmesi için trafik geçemez' yazılı tabela konduruluyor.

Other photographs at Vancouver airport show a woman with a plastic water container over her head

Hepsi, salgın bölgesinden kaçış ve köye virüs girişini önlemek için.

One man even wore a motorcycle helmet as protection during a flight from Shanghai to Perth

Hatta Hubey eyaletine komşu olmayan, ancak virüsün onlarca kişiye bulaştığı ve bir can aldığı Hebey eyaletindeki 6 köy, dışarıdan gelenleri durdurmak için gerisine saklanabilecekleri tuğladan duvar inşa etti.

One picture shows a family, including a mother carrying her baby in a harness, wearing plastic bags in an airport

Diğer tarafın kaçış denemelerine dair videolar da paylaşıldı.

In some Chinese cities face masks are running out. The flu-like virus has killed more than 130 people and has infected almost 6,000 other as of this morning

Şangay doğumlu Avustralya'da yaşayan sanatçı Badiucao'nun yayımladığı bir videoda Hubey sakinleri küçük teknelere doluşarak güneydeki Hunan eyaletine kaçmaya çalışıyor. Ancak diğer tarafa geçip karaya ayak bastıklarında polis tarafından durduruluyor.

Most of the cases in China have been in Hubei province, specifically in Wuhan - a city of 11million people

Bu manzaralar karşısında Pekin'deki Çin merkezi hükümeti, kendisinden izin alınmadan yolların kapatılması ve kontrol noktaları kurulmasını yasakladığını açıkladı.

Çin devletinin medya organları vatandaşlara Hubey eyaletinin sakinlerini dışlamamaları yönünde çağrılar yayımladı.

Hubey eyaletinde en az 56 milyon kişi karantinada tutuluyor.

Aralıkta saptanan yeni koronavirüs bugüne dek en az  6168 kişiye bulaştı, bunların yaklaşık 60'ı Çin dışındaki 18 ülke ve bölgede teşhis edilen vakalar.

İngiliz Daily Mail gazetesine göre Hubey eyaletinin Huanggang kentinde iki gün içinde inşa edilen ilk koronavirüs hastanesinde dün hasta tedavisine başlandı.

Salgının merkezi olan Vuhan kentinde de Çinli işçiler ağır iş makinelerini kullanarak zamanla yarışırcasına ikinci koronavirüs hastanesini inşa ediyor.

Leişenşan Hastanesi'nin bir hafta içinde açılması bekleniyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 30.1.2020 00:18

İLGİLİ HABERLER