Gündem
  • 12.11.2016 00:35

Çok büyük bir holdinge FETO operasyonu mu geliyor ?

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör isim vermeden Ülker Grubu'nu hedef alan bir yazı kaleme alınca ortalık birbirine girdi.Oda TV ismi açıklanmayan dev holding'in Ülker Grubu olduğunu duyurunca haber büyük bir hızla yayıldı.

Dilek Güngör'ün yazısında bir büyük holdingin Fetullahçı terör örgütünün el konulan Kaynak Holding’inin gizli ortağı olduğu iddia edildi. İddiaya göre bu bilgi FETÖ soruşturmasını yürüten savcıların dosyasına da girdi.

İddiayı isim vermeden Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör yazdı. Güngör’ün yazısındaki “Öğrendiğime göre, Türkiye’de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul’daki bir vakıf üzerinden de örgüte destek sağlıyormuş. İki holding arasındaki ilişki sadece ortaklık ilişkisi de değilmiş. Bu holdingin patronu Kaynak’la ortaklığını yıllarca kendisine bir lütuf olarak görmüş. Velhasıl, yakında işin kokusu ortaya çıkar.
Zira, anlattıklarıma ilişkin bütün belgeler soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyasına girmiş…” bilgiler sadece Ülker grubunu işaret ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kasası olarak bilinen Kaynak Holding, Sürat Kargo, NT Mağazaları, Sızıntı, FEM ve Anafen dershaneleri gibi onlarca şirketi bünyesinde barındıyordu.

Kaynak Holding ilk operasyon yapılan şirketlerdendi. Örgütün adeta kalbiydi. MASAK’ın raporları ortaya çıkınca Kasım 2015’te holdinge el konulmuştu.

Dilek Güngör yazısında Kaynak Holding için şunları yazdı:

“Kayyumlar ve savcılar içeri girdi. Ondan sonra gizli kasalar açıldı, silinen dijital kayıtlar geri yüklendi, kritik belgeler ortaya çıktı.
‘Matruşka’ya benzeyen holdingin iştiraki yüzlerce şirketin hesap hareketleri tek tek bulundu. Örgütün topladığı himmetlerin o şirketler üzerinden Pensilvanya’ya nasıl transfer edildiği tespit edildi.
Buraya kadarını hepimiz biliyoruz…
Peki hâlâ açıklanmayan ‘şoke edici’ belgeler var mı?
Duyduğum kadarıyla var. Hem de açıklandığında Türkiye’yi sarsacak cinsten…
Anlatayım…
Meğer, Kaynak Holding’in bir şirketine Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri ortakmış.
Hatta bu holding 17-25 Aralık sürecinden sonra da FETÖ’nün finansörü olan ‘Kaynak’la ilişkilerini koparmamış.
Taa ki kayyum atanana kadar…
Öğrendiğime göre, Türkiye’de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul’daki bir vakıf üzerinden de örgüe destek sağlıyormuş. İki holding arasındaki ilişki sadece ortaklık ilişkisi de değilmiş. Bu holdingin patronu Kaynak’la ortaklığını yıllarca kendisine bir lütuf olarak görmüş.
Velhasıl, yakında işin kokusu ortaya çıkar.
Zira, anlattıklarıma ilişkin bütün belgeler soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyasına girmiş…”

duvardibi tv

Güncellenme Tarihi : 14.11.2016 17:22

İLGİLİ HABERLER