Gündem
  • 12.11.2016 00:30

Saffet Sancaklı : Odama minik bir böcek değil koca bir anadonda koymuşlar

Odasında gizlice yerleştirilen bir kamera bulunan MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Al Jazeera'ye konuştu. Yerleştirilen kameranın küçük değil büyük bir kamera olduğunu ve danışmanı tarafından tespit edildiğini söyleyen Sancaklı, "Böcek değil anakonda koymuşlar" dedi. Sancaklı'nın odasındaki kamera danışmanı fark ettikten sonra gizemli bir şekilde kayboldu. Polis bugün odada inceleme yaptı.
 

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, geçen hafta boyunca Ankara'da değildi, yani Meclis'teki makam odasını hiç kullanmadı. Birkaç gün önce odasına giren danışmanını ise bir sürpriz bekliyordu. Duvarda mümkün olduğu kadar gizlenerek yerleştirilmiş bir kamera. Sancaklı'nın danışmanı hiç vakit kaybetmedi, kameranın fotoğrafını çekti. Aynı zamanda milletvekiline haber verdi.

Ancak hemen sonrasında daha konu adli mercilere intikal etmeden, kamerayı kim yerleştirdi, nasıl yerleştirdi gibi sorulara yanıt bulunamadan büyük bir sürpriz daha yaşandı. Ertesi sabah kamera odada yoktu.

Olayın gazetelere de yansımasının ardından polis Sancaklı'nın Meclis'teki makam odasında parmak izi incelemesi başlattı.

Al Jazeera'nin ulaştığı Saffet Sancaklı, halen Ankara'ya dönmedi, gelişmeleri Ankara'daki ekibi üzerinden takip ediyor. Sancaklı, kamerayı yerleştirenin bulunamamasının ihtimal dahilinde olmadığını söylüyor. Çünkü milletvekillerinin odalarına kişilere tanımlanmış özel kartlarla girilebiliyor. Dolayısıyla odaya kimin hangi saatte girip çıktığına ilişkin kayıtlar incelenince bu işi yapanın ortaya çıkmama ihtimali neredeyse yok gibi.

"Anladığım kadarıyla herkesi izliyorlar"

Kameranın"böcek" diye tarif edilen küçük gizli kameralardan olmadığını söyleyen Sancaklı, "Böcek değil anakonda koymuşlar" diyor. Kimin bunu yaptığına dâir Sancaklı'nın da bir fikri yok, yapılacak incelemeden çıkacak sonucu bekliyor.

"Geldiğimden beri anladığım kadarıyla Ankara'da zaten herkesi dinliyorlar, izliyorlar. Gelip sorsalar koyun derdim. Milletvekili odası orası, geliyor insanlar, çay kahve içiyoruz. Gidiyorlar."

Sancaklı'nın dikkat çektiği bir diğer nokta ise güvenlik...

"Bir milletvekilinin odasına nasıl bu kadar rahat girip çıkabilirler. Ben buna anlam veremiyorum. Bakın Derik Kaymakamı şehit oldu. Odasına bir çanta bırakıp gitmişler. Ben bunu anlayamıyorum."

Saffet Sancaklı, polisin çalışmasının bir iki gün içinde sonuçlanmasını bekliyor.

Kaynak: Al Jazeera

Güncellenme Tarihi : 12.11.2016 00:37

İLGİLİ HABERLER