
ÇUBUKÇU:SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN DÖNEMİ BİTECEK
ANKARA - Çok acil 10 bin öğretmene ihtiyaçları olduğuna işaret eden Çubukçu, bu nedenle Ağustosta sözleşmeli öğretmen ataması yapacaklarını, yetiştirebilirse Kasımda kadrolu öğretmen ataması yapmayı planladıklarını duyurdu.
Çubukçu, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.
Gündoğdu, kabülde yaptığı konuşmada başta sözleşmeli öğretmen uygulamasının kaldırılması gelmek üzere taleplerini dile getirerek, işaret ettiği sorunlara çözüm beklediklerini ifade etti.
Çubukçu da, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Bu çalışmanın olumlu sonuçlanmasını, konuyla ilgili yasal düzenlemenin en kısa sürede TBMM'ye sevk edilmesini ümit ettiğini belirten Çubukçu, "Bundan sonra herhangi bir şekilde sözleşmeli öğretmen talebinde bulunmayacağız. Bütün öğretmenlerimizi kadrolu olarak istihdam edeceğiz" dedi.