Spor
  • 11.7.2009 15:22

DAUM : GÜİZA'YA HENÜZ ULAŞAMADIM

Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum, Samandıra Tesisleri'nde bir değerlendirme toplantısı yaptı.

"Bana her zaman hedefleriniz nedir diye soruluyor" diyerek sözlerine başlayan Alman hoca, "Hedef belli; Fenerbahçe'yi Türkiye'de en üst sıralarda görmek. Fenherbahçe'nin hedefi her zaman şampiyonluk. Ben şampiyonluğa oynamak istiyorum. Bu hedefler beni tekrar buraya çekti" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin Dünyanın en büyük ve güzel kulüplerinden biri olduğunun altını çizen Daum, kulübün içinde ve dışında çok imkanları olduğunu ve bunları en iyi şekilde kullanarak hedeflere ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

Vizyon sahibi olduğunu ve vizyonların hedefleri gerçekleştirdiğini ifade eden Daum, kendisini de sürekli yenilediğini ve çalışma sistemini şu sözlerle anlattı: "Herkesin devamlı olarak kendisini yenilemesi, düzeltmesi gerekir. Bu antreman metodları için de geçerlidir. Dünya futbolundaki yenilikleri alıp antrenmanlarda kullanıyoruz. Futbolcuların beslenmesi konusunda da öyle davranıyoruz...Maç analizi konusunda, taktiksel eğitim anlamında yeni bir sistem getireceğiz. Oyuncu ve rakip gözetleme sistemi ilmi de getirilecek. Her yönden gelişeceğiz ama futbolda en önemlisi karakter. Oyun karakterinin gelişmesi...Prensip belli; bir futbolcuyu daha iyi yapmak, bunun sonrasında da takımı ileri götürmek, takımı en iyi şekilde yapmak. tüm bunların sonucunda da tüm kulübü iyi duruma getirmek. inancım şu, şampiyonluğu belirleyen takımın karakteridir. Bende olan hırsı bende olan coşkuyu, heyecanı, tüm takıma yansıtmak istiyorum. Fenerbahçe'nin her zamanki gücü birlik ve beraberliktir. Bunu bir daha yaratacağız...2 haftadır bunu antrenmanlarda da görmüşsünüzdür. Önemli olan bütün bunları sezona yayabilmek, maçlara taşıyabilmek"

Aykut Kocaman ile çok iyi anlaştığını ve iyi bir kominikasyon kurduğunu da dile getiren Christoph Daum, düşüncelerinin aynı olduğunu ve O'nunla çalışmaktan mutluluk duyduğunu söylemeden edemedi. Alman teknik adam hangi mevkiye transfer istediğini de ısrarla belirtmezken, "Transfer çalışmaları devam ediyor, 2 tane transfer yapmak istiyoruz. Yapacağımız transfer net bir transfer olmalı, bize uymalı, takıma katkı sağlamalı. Aykut Kocaman ile aynı düşüncedeyiz. Hep aynı isimleri konuşuyoruz. Devamlı olarak bu konuda çalışıyoruz.

Sezonun startı çok önemli ama Ağustos'un sonuna kadar transfer için zamanımız var, bu da bir gerçek. Hangi mevkiye oyuncuya alacağımız konusunda bilgi vermek istemiyorum. Geçmişte olan ve iyi sonuçlanmayan transferlere ise karışmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

Futbolcuların performansından çok memnun kaldığını da açıklayan Daum, "Benim için Roberto Carlos'u böyle görmek büyük şans. Bu yaşta bu kadar çalışması, displini çok iyi. Emre'nin takım arkadaşlarıya konuşması çok güzel. Vederson'un en önde koşması, kendini göstermesi müthiş. Deniz ve Selçuk her zaman en önde koşar ama bu kez Vederson çok formda. Colin de çok istekli. Gökhan'ı anlatmaya gerek yok zaten. Gerçii iki oyuncu dün ufak bir tartışma yaşadı ama kendi ailemizde çözdük olayı. Tabii bir daha olmaması gerekiyor. Volkan benim için Türkiye'nin 1 numarası. kendisini çok iyi geliştirmiş. O'nun için geçmişte söylediğim sözleri de arşivden çıkarabilirsiniz. Mehmet Topuz ile ilgili yaşanan sakatlık beni çok üzdü. O'nu bir an önce sahalarda göreceğiz. Sağlık ekibi iyi çalışıyor. Kasğında bir sakatlık var. O noktada değişik dereceler var. Ufuak bir şey için bile tedbir almazsanız büyüyebilir. Mehmet'in sakatlığı alt derecede bir sakatlık o yüzden şanslıyız.

Mehmet Topuz benim için çok değerli bir oyuncu. Sadece benim için değil takım için değerli. Sahada onu görmek beni sevindirecek" dedi.

Guiza konusuna da değinen Daum, İspanyol oyuncuya henüz ulaşamadıklarını itiraf etti.

"Guiza'ya ulaşmak istiyoruz. Henüz ulaşamadık kendisine. Dönmesi için bir tarih verilmişti ama size söyleyemem çünkü sonraki aşama hemen ceza oluyor" diyerek esprili bir şekilde konuştu.

Bir soru üzerine Fenerbahçe'deki değişimden de bahseden Alman hoca, yine esprili açıklamlar yaparak şunları söylerdi: "Gördüğüm kadarıyla gazeteci arkadaşlar da gençleşmiş...Sizde de bir sevinç ve heyecan görüyorum. Stadımız biraz değişti. FB TV olağanüstü bir şekilde gelişmiş ve futbolcuların maaşları da yükselmiş"

Esprili ve formda görünen Daum, lige Denizli maçı ile başlayacak olmaları konusunda da neşeli birz ortam yarattı.

"Denizli'de birinci yılda şampiyonluğu aldık, diğerini ise unuttuk" diyerek gülümseyen Alman teknik adam, kaçan şampiyonluğu ise "Haksızlık" olarak neteledi. Daum, "O durumu şöyle hatırlıyorum. Denizli'deki son maçta haksız bir şey yaşandı. Büyük haksızlığa uğradık. 3 defa Galatasaray'ı yendik. Takım bunu haketmemişti ama unutmak gerek. Sezona galibiyetle başlamak istiyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER