Spor
  • 11.7.2009 14:12

DAUM : VOLKAN’ LA ALAKALI FİKİRLERİM DEĞİŞTİ

FENERBAHÇE’nin 13 günlük İstanbul çalışmalarını bir basın toplantısıyla değerlendiren Daum, “Transfere de uğraşıyoruz. Ve mutlaka transfer yapmamız gerekiyor. Her hangi bir transfer istemiyoruz. Düşündüğümüz ve bize yarayacak bir transfer istiyoruz. Aykut Kocaman ile aynı şeyleri düşünüyor ve devamlı olarak çalışıyoruz. Sizi anlıyorum ama bu konuda isim veremem ” dedi.


VOLKAN’ LA ALAKALI FİKİRLERİM DEĞİŞTİ

Bir gazetecinin geçmişte ‘Volkan’ kalede görünce dehşete kapılıyorum’ şeklindeki açıklamalarını hatırlatması üzerine Daum “Getçiğimiz yıllarda çok şeyler söyledim. Tabiî ki her değdim de her zaman net olarak gelişmiyor. Bu da bir gerçek. O zaman gördüğüm şey buydu ve böyle bir söz kullandım. Ama fikirler

FENERBAHÇE BENİM İÇİN DÜNYANIN EN BÜYÜK KULÜBÜ

Fenerbahçe’nin kendisi için dünyanın en büyük ve en güzel kulübü olduğunu belirten Daum “İnanılmaz imkanlarımız var ve bunu kullanmak istiyoruz. Elimizde müthiş, inanılmaz bir güç var. Eminim bu güçten de faydalanacağız. Başka bir kulüpte böyle bir güç var mı diye zaman zaman düşünüyorum” dedi.

Kendisine her ortamda ‘Hedeflerin ne’ diye sorulduğunu belirten Daum “ Buna tek bir satırla cevap verirsem benim vizyonum vardır ve bu vizyon hedefleri gerçekleştir. Herkesin performansını yükseltmek için buradayız” dedi. Kesin bir ön libero alınacak mı şeklindeki bir soruya ise Daum “net bir şey söylemek istemiyorum. Mevki konusunda cevap vermek istemiyorum.Aykıt Kocaman ile birlikte ihtiyaçlarımızı değerlendirdik ve çalışmalarımız sürüyor. Geçmişte yapılan transferlere ise hiç değinmek istemiyorum” dedi. Daum, Alman basınında Borwski gibi isimlerin yeralmasna yönelik olarak da “Vietnam basınında da bazı şeyler çıkıyor niye onlardan bahsetmiyorsunuz” şeklinde yanıt verdi.. Beşiktaş ve Galatasaray oturmuş bir kadro Fenerbahçe bunun gerisinde gibi gözüküyor şeklindeki soruya ise Daum “Biz Fenerbahçeyiz” şeklinde yanıt verdi.

DENİZLİ MAÇINDA HAKSIZLIĞA UĞRADIK

Lige Denizlispor maçıyla başlayacak olmasının çok güzel bir duygu olduğunu belirten Daum “Denizlide lige başlamak güzel bir duygu. Çünkü Denizli’de 1. yılımda şampiyonluğu almıştım. Diğerini ise unuttum. Zorlarsam o maçı şöyle hatırlıyorum. Orada büyük bir haksızlık yaşandı. Takm o yıl gerçekten çok iyi çalışmıştı. 3 kez Galatasaray’ı yenmişti. Onun için üzüldük. Ama o geçmişte kaldı. Şimdi önemli olan önümüzdeki Denizlispor maçıdır ve bu maçı kazanarak lige iyi başlamak istiyoruz” dedi..

DÜNYA FUTBOLUNDKİ YENİLİKLERİ İZLİYORUZ

Futbolda her zaman değişiklikler olduğunu belirten Daum “Antrenman metotlarında, sporcu beslenme sisteminde sürekli yenilikler oluyor. Biz de dünya futbolundaki tüm yenilikleri alarak kullanıyoruz. Fenerbahçe’ye maç analizi, futbolcunun taktiksel eğitiminde yeni bir sistem getireceğiz . bunun adı ‘Oyuncu ve rakip gözetleme sistemi’. Ancak futbolda en önemli şey karakterin gelişmesidir. Prensibimiz bir futbolcuyu geliştirmek, takımı ve hatta tüm kulübü daha iyi bir yere getirmektir. Benim Aykut tüm konularda Aykut Kocaman ile kolimikasyonum çok iyi ve bu çok da daha iyi olacak. Zaten şampiyonluğu belirleyen de takımın karakteridir. Bende olan hırsın zevki, coşkuyu tüm takıma ve kulübe yansıtmayı istiyorm. Fenerbahçe’de gücü birlik ve berberliği yeniden yapacağız. Bunu zaten antrenmanlarda da görüyorsunuz. Bunu sezon içindeki maçlara da yansıtabilmeliyiz.

FUTBOLCULARI DEĞERLENDİRDİ

Futbolcuları değerlendirirken başta Roberto Caros’u öven Daum. “Onu böyle görmek, bu yaşta bu hırsla çalışan örnek bir sporcu. Emre’nin de takım içinde liderlik konusunda bir adım öne çıkması.sevindirici. Vederson koşularda hep ön sıralarda gidiyor. Selçuk ve Deniz zaten her zaman önde koşarlar. Kazım deseniz onun için de aynısını diyebilirim. Gökhan ise her zaman her şeyi vermeye hazır bir futbolcu. Dün Kazım ve Gökhan arasında olan problemi aile içinde çözdük. Bir daha da olmamsı gerekiyor. Her hoca alt yapıdan gelen futbolcuları üst yapıya yakınlaştırmak isten. Bu her hocanın görevidir. Bu iki haftada alt yapı ve diğer futbolcular günden günü daha güçlü oldular.” Dedi.

AĞUSTOS SONUNA KADAR ZAMANIMIZ VAR

Startın çok önemli olduğunu belirten Daum “Ama Ağustos sonun kadar da zamanımız var. Hedef Fenerbahçe’yi en üst sıralarda görmektir. Hedef her zaman şampiyoluktur. Ben de bu hedefler için buraya geldim ve bunun için çok çalışmamız gerekiyor.

MEHMET TOPUZ’A ÜZÜLDÜM

Mehmet Topuz’un sakatlığına çok üzüldüğünü belirten Daum, “Kasığındaki sakatlığı beni çok üzdü. Ama alt seviyede bir sakatlık. Sağlık ekibimiz onu biran önce iyileştirecek ve Topuz’u biran önce sahalarda göreceğiz. Mehmet Topuz benim için ve Fenerbahçe takımı için çok önemli bir oyuncu. Kendisi hazırlık maçların ilkinde olmasada mutlaka Almanya kampında olacaktır” dedi.

GUİZA’YI ARIYORUZ AMA ONA ULAŞAMIYORUZ

Guiza’nın kampa katılması ile ilgili olarak gazetecilerin sorusuna Daum, “yarı şaka yarı ciddi Guiza’ya ulaşmak istiyoruz. Ama kampa katılışı için bir tarih veremiyorum. Ona bir tarih verdik bunun 2. turu ceza olacaktır. Ancak kendisine verdiğim tarihi şu an için hatırlamıyorum” dedi.

ARAGONES ÇOK TECRÜBELİ

Gazetecilerin geçtiğimiz yıl Fenerbahçe’yi çalıştıran Aragones ile ilgili olarak sorduğu soruya “Aragones’in çok tecrübeli ve başarılı bir hoca olduğunu söyleyebilirim” şeklinde yanıt verdi. Aragones döneminde basınla telekomilikasyon eksikliklerinin olduğu şeklinde bir soruya ise Daum “Ben Ali Koç ile bir toplantı yaptıktan sonra basınla aramızdaki konuyu netleştirmek istiyorum. Geçmişte benim birkaç tartışma haricinde basınla iyi çalışmalarım olmuştur” dedi.

FENERBAHÇE İLE SÖZLEŞMEMDE KÖLN’DEKİ GİBİ MADDE YOK

Fenerbahçe ile yaptığı sözleşmede Köln ile yaptığı gibi bir madde olup olmadığı şeklindeki bir soruya Dum Bun birz geniş yanıt vermem gerekir. Fenerbahçe’den ayrılınca bana Şapiyonlar ligine katılan bazı takımlardan teklifler geldi..Ben de tabiî ki Şampiyonlar Liginde olmak isterdim. Ama tüm Köln’deki insanlar çok ısrar ettiler. Önce red ettim’ 2. lige mi gideceğim’ dedim Bana ‘biz hastayız ve ilacımız sende’ dediler. O zaman ‘Evet’ dedim. Büyük bir risk aldım 2. ligde alt sıralardaki bir takımda başlamıştım ve bunu da sürekli 2. ligde çalışmamak için koydurdum. Köln 1. lige yükselemeseydi kariyerim çok kötü olacaktı. Bunun için iyi bir yatırım olmaması halinde ayrılabileceğim maddesi koydurdum. Orta ve alt sıralarda çalışmak istemiyordum. Real Madrıd, Manchester Unitet veya Fenerbahçe’ye gidersen böyle bir maddeye hiç gerek yoktur. Benim Fenerbahçe’de ki mukavelemde öyle bir madde kesinlikle yok” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER