Spor
  • 25.4.2004 21:02

DAUM, İNÖNÜ STADI'NA İLK KEZ RAKİP OLARAK ÇIKTI

İSTANBUL - Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesinde, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ile yardımcısı Roland Koch, Beşiktaş'ta lig ve kupa şampiyonlukları yaşadığı BJK İnönü Stadı'na ilk kez rakip olarak çıktı.
     Maç öncesinde saha içinde Beşiktaş Menajeri Sinan Engin ile samimi bir şekilde sohbet eden Daum, yaptığı açıklamada ise Beşiktaş ile zamanında BJK İnönü Stadı'nda kutladıkları başarıları unutmasının mümkün olmadığını, ancak bugün Fenerbahçe'nin başarısı için bu stada geldiğini belirtti. Daum, oluşturduğu atmosferden dolayı siyah-beyazlı kulübü tebrik de etti.
     Sinan Engin'in sohbet sırasında Alman hocaya tercüman vasıtası ile ''Fenerbahçe yaramış, çok yakışıklı olmuşsun'' demesi dikkat çekti.
     Beşiktaş Menajeri Sinan Engin, maçtan önce derbi maçın bol gollü ve güzel geçeceği tahmininde bulundu.
     Ronaldo'nun eksikliğini savunmada hissedebileceklerini kaydeden Engin, ''Fenerbahçe yenilse dahi şansı devam edecek. Bu nedenle biz maça daha fazla önem veriyoruz'' dedi.
     Fenerbahçe kafilesi, kampta bulunduğu Samandıra Tesisleri'den taraftarlarının coşkusuyla, oluşturduğu konvoyla BJK İnönü Stadı'na geldi.
     Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da takımı taşıyan otobüsle stada gelirken, Beşiktaş kafilesini taşıyan otobüs kapalı trübünün önünde siyah-beyazlı taraftarlarca durduruldu. Taraftarlar yolda meşaleler yakarak, futbolculara sevgi gösterilerinde bulundular.
     Karşılaşma için 1200'ü Fenerbahçeli olmak üzere yaklaşık 30 bin sporsever tribünlerdeki yerini aldı.
     Öte yandan stat dışında ''beleştepe'' diye adlandırılan bölüm de tıklım tıklım doldu. Ancak polis, bu bölgenin güvenli olmadığı gerekçesiyle taraftarları arka kısma gönderdi.
     Fenerbahçeli futbolcular maç öncesi sahaya çıkıp, zemini kontrol ederken, Beşiktaşlı taraftarlar sarı-lacivertli takımda en büyük tepkiyi Fatih Akyel'e gösterdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:05

İLGİLİ HABERLER