Spor
  • 2.10.2008 17:36

DE SANCTİS: BİZİM BURADA ÇOK BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR...

Galatasaray’ın İtalyan file bekçisi Morgan De Sanctis, takım olarak büyük hedefleri olduğunu ve kendisinin de başarılı olmak istediğini söyledi.
Galatasaray TV’ye açıklamalarda bulunan Morgan De Sanctis, Türkiye’de çok zorlu bir lig olduğunu ve bunun da hoşuna gittiğini belirterek, "Bizim burada çok büyük hedeflerimiz var. Bir yandan Türkiye’de şampiyon olmak istiyoruz, diğer yandan da UEFA Kupası’nda finale kadar gitmeyi hedefliyoruz. Bizim için her şeyden önemli olan bu" dedi.
Sarı-kırmızılı ekibin elinden geleni yapıp ligi başarı ile bitireceğini anlatan De Sanctis, takım arkadaşlarına çok güvendiğini aktararak, "Sadece futbolculuk değerleri yüksek olan değil, insani değerleri de çok yüksek olan oyunculardan oluşan bir takımımız var. Ben de buraya tatil amaçlı değil, futbol oynamaya geldim" ifadesini kullandı.
De Sanctis, Türkçe öğrenmeye başladığını aktararak, "Her şeyden önce ben sahada konuşulan lisanları öğrenmeye gayret ediyorum. Bunların da en önde geleni tabii ki Türkçe. Tabiî ki zor bir lisan. Tamamıyla öğrenmek için uzun bir zaman geçirmek gerekiyor. Benim için şuan her şeyden önce gelen sahada arkadaşlarımla anlaşabilmek, dolayısıyla sahada konuşulan dili çabucak öğrenmem gerek" diye konuştu.

"GALATASARAY BÜYÜK BİR AİLE"

İtalyan oyuncu, bir kaç gün önce yemek salonunda Türkçe olarak, "Galatasaray büyük bir aile" dediğinin hatırlatılması ve başka hangi kelimeleri öğrendiğinin sorulması üzerine, "Bazen Hasan Şaş’ın Fatih Terim’den öğrendiği bir iki kelime İtalyanca ile konuşmaya gayret ediyoruz. Fatih Hoca, İtalya’ya Milan’a gittiği zaman, çok severek ve isteyerek, ’Milan güzel ve büyük bir aile’ demiş. Hasan Şaş bana bunu anlattığı zaman ben de, ’Galatasaray büyük bir aile’ demek lazım dedim. O kısa anekdot buradan doğdu" cevabını verdi.

ÖMER ÇATKIÇ YORUMU

De Sanctis, Antalyaspor’un kalecisi Ömer Çatkıç’ın Galatasaray maçının sonunda taraftarlarla yaşadığı diyaloğun sorulması üzerine, bu oyuncunun 90 dakika boyunca çok iyi bir maç çıkarttığını hatırlatarak, "Fakat maçtan sonra belki de maçın gerilimiyle yapmaması gereken bir harekette bulundu. Bence bu gerilimi kaldırabilmeli ve soyunma odasına gidip kendileri için önemli olan bu
sonucun keyfini çıkartmalıydı. Ben Ömer’in pişman olduğunu tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.
İtalya Milli Takımı’nda dünyanın en iyi kalecilerinden Gianligi Buffon’la birlikte görev yaptığının hatırlatılması üzerine De Sanctis, "Buffon en iyilerinden biri değil, en iyisi. Benimse öncelikli hedefim Galatasaray için mümkün olduğunca iyi olmak. Elimden gelenin en iyisini vermek. Diğer hedeflerim bundan sonra şekillenecek. Eğer Galatasaray’a faydalı olursam, milli takımda
devam edeceğim. Hepsi Galatasaray’da başarılı olmama bağlı" şeklinde konuştu.
Yaşadığı İstanbul şehriyle ilgili de övgü dolu sözler kullanarak Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi’ni gezdiğini söyleyen De Sanctis, "Bu kadar güzel bir şehir beklemiyordum açıkçası. İhtiyaç duyabileceğim her şeyi bulabileceğim ve tüm ihtiyaçlarımı karşılayabilen bir çevre buldum. Son derece organize bir spor ortamı içine girdim ki, bu da benim hem alışmamı sağladı, hem de verebileceklerimi olduğunca çabuk vermeme yardımcı oldu. Benim kendimi işime vermemi sağladı" diyerek sözlerini tamamladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER