Gündem
  • 8.5.2013 17:05

Destici, Erdoğan'la ne konuştu?

ANKARA - Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bugün gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin detayları açıkladı.
     Başbakan ile çözüm süreci, Gazze ziyareti, Balkanlar, Suriye, anayasa ve başkanlık sistemi, askerlik süresi ve askerlere ödenmesi gereken maaş konuları görüştüklerini bildiren Destici, "Milletin yüzde 90'ı terörün bitmesini istiyor. Bazı anketler açıklanıyor ya; yüzde 60-70 değil yüzde 90-95'i terörün bitmesini istiyor" dedi.
     Türkiye'nin 30 yıldır PKK terörü ile karşı karşıya olduğunu ancak bugüne kadar hiçbir iktidarın çözemediğini ifade eden Destici, bu sorunu çözmek isteyen herkese destek olacaklarını defalarca söylediklerini kaydetti. Destici ancak "PKK ile müzakereye evet mi" sorusunun karşılığının ise yüzde 30'lar civarında olduğunu söyledi.
     PKK ve onun siyasi uzantılarının tek başına muhatap alınmasını milletin doğru bulmadığını vurgulayan Destici, çeşitli partilerin Kürt kökenli milletvekillerinden, STK'lardan, cemaat ve cemiyetlerden kurulacak bir "Muhataplık Heyeti"nin çözüm sürecine müdahil olması gerektiğini tekrarladı.
     Destici, vatandaşların ayrıca "PKK'ya af, özerk bölge, anadilde eğitim süreci, anayasada kimlik tartışması" gibi endişeleri taşıdığını belirterek, bunları Başbakan Erdoğan ile paylaştıklarını bildirdi. Destici, Başbakan'a bir süre önce ziyaret ettiği Gazze'ye ilişkin bilgi ve tecrübelerini paylaştığını söyledi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER