KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA/ Sağlık Bakanlığı, devlet hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastanelerinde özel muayene ve tedavi olanağı getiren yeni bir sistem oluşturdu. Elde edilen gelir ise hastane ve personel arasında yarı yarıya paylaşılacak.
Özel hastanelerin üçte biri oranında düşük ücrete muayene, ameliyat, doğum ve tomografi gibi hizmetleri kapsayacak sistemde, sağlık personelinin çalışması isteklerine bağlı olacak.
Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından açıklanan özel sağlık hizmetleri uygulaması ilk etapta 59 hastaneyi kapsayacak. Bu hastanelerde uygulama 15 gün içinde başlayacak.
Özel sağlık hizmetleri poliklinik muayenesi laboratuvar, tetkik, tahlil ve röntgen, MR, tomografi gibi görüntüleme hizmetlerii ile ameliyat ve doğum hizmetlerini kapsayacak.
PERSONELİN İSTEĞİNE BAĞLI
Sistemde çalışacak uzman doktor ve diğer personel isteğe bağlı olarak görev yapacak. Özel sağlık hizmeti normal çalışma günlerinde saat 16:00’dan sonra mesai saatleri dışında verilecek, isteyen doktorlar resmi tatil günlerinde de çalışabilecek.
Özel sağlık hizmetinden elde edilecek gelirin yüzde 50’si hastane giderlerine ayrılacak, yüzde 50’si ise bu hizmetlerde görev alan personele belirlenen oranlarda dağıtılacak. Sistemin suistimal edilmesini önlemek üzere, her doktor ve hizmetin verileceği her birim için bir hizmet ortalaması tesbit edilecek. Bu ortalamanın altına düşülmesi halinde ilgili doktora ek ödeme yapılmayacak.
ÖZEL HASTANELERDEN UCUZ
Vatandaşın devlet hastaneleriyle, eğitim ve araştırma hastanelerinde özel muayene ve tedavi için ödeyeceği ücretler ise daha ucuz olacak.
Fiyatlar özel hastanelerle mukayese edildiğinde üçte bir oranında düşük olacak. Bu yöntemle devlet hastanelerinden özel muayenehanelere sevkin önüne geçilecek.
Sağlık Bakanı getirilen bu sistem sayesinde özel hastanelerin de daha iyi ve kaliteli hizmet vermek zorunda kalacağını söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:40