MEHMET KARAKAŞ
ADAPAZARI - İddialara göre Sakarya Müftüsü Ahmet Şark kendisi hakkında dedikodular yaptığını öne sürdüğü camii imamını, Kur'an Kursu hocalığı yapan eşiyle birlikte yurt dışında görevliyken Adapazarı şehir dışına tayin ettirdi.
Tayin kararını Müftülükte öğrenen bayan Kur'an Kursu hocası Günay Aydın sinir krizleri geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaşanan bu olaylardan sonra Sakarya Valiliği'nin inceleme başlattığı belirtildi.
Alınan bilgilere göre, ilginç soruşturma Adapazarı Çiftlik Camii imamı olarak görev yapan Ali Aydın (36) ile Kur'an Kursu hocalığı yapan eşi Günay Aydın'ın (33) görevli olarak Almanya'da bulundukları sırada başladı. İddialara göre karı-koca din görevlileri Almanya'da iken Müftü Ahmet Şark'a bazı kişiler 'Ali Hoca senin hakkında dedikodu yapıyor. Müftülüğün arabasıyla yaylalara gidiyor' diye söylediler. Bunun üzerine Müftü Ahmet Şark, karı-koca din görevlisi yurt dışında iken, Camile'ye tayinlerini çıkarttı. Tayin kararını öğrenen Aydın çifti, Türkiye'ye gelip çocuklarının Adapazarı'nda öğrenim gördüğünü söyleyerek tayinin durdurulmasını istediklerini; ancak girişimlerinin sonuçsuz kaldığını öne sürdüler.
Yine iddialara göre Müftü Şark ''Onları bir daha görmek istemiyorum'' diyerek çiftin kaldığı Çiftlik Camii lojmanının da boşaltılması için talimat verdi. Müftü Şark'la konuşmak için eşi Ali Aydın'la birlikte Müftülüğe giden Günay Aydın burada kendisine lojmandan çıkmaları için kağıt imzalatacağını öğrenince sinir krizleri geçirdi. Olay yerine gelen 112 ambulansındaki görevliler tarafından ilk müdahalesi yapılan bayan din görevlisi Sakarya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Müftü Ahmet Şark'ın dedikodu yüzünden başlattığı soruşturma sonrasında Sakarya Valiliği'nin de bir inceleme başlattığı belirtildi. Müftü Ahmet Şark'tan konuyla ilgili bilgi Fransa'ya bir düğün töreni için gitmesi nedeniyle alınamadı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18