Gündem
  • 4.11.2016 14:46

Diyarbakır’da göç başladı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından bölgede yaşayan ve patlamada evleri hasar gören vatandaşlar, göç etmeye başladı.

Sabah saat 08.00 sıralarında merkez Bağlar ilçesi ek emniyet müdürlüğü, çevik kuvvet ve terörle mücadele şube müdürlüğü binaları önünde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından 2’si polis 8 kişi şehit olmuştu. Patlamanın olduğu bölgede bulunan onlarca binada büyük hasar oluşurken, evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, bölgeden göç etmeye başladı. İtfaiye ve AFAD ekipleri bölgede hazır bekletilirken, kullanılabilir durumda olan ev eşyalarını araçlara yükleyerek bölgeyi tahliye eden vatandaşlar, güvenli bölgelere taşınmaya başladı. Sabah uykudayken patlamaya yakalandıklarını anlatan bir vatandaş, “Kalkar kalkmaz patlama oldu. Patlamadan sonra sağa baktık sola baktık. Patlama nerede olmuş diye. Millet herkes ayağa kalktı. Polis okuluna geldik. Halk olarak iç içe girdik. Şu anda evimiz burada ve evimizi taşıyoruz.

Diyarbakır’daki bombalı araç saldırının ardından toplanan grup polis ekiplerine taş atıp saldırmak isterken, polis ekipleri araçlardan anons yaparak halkı sağduyulu olmaya çağırdı. Kalabalığa hitap eden polis memuru günün dayanışma günü olduğunu söyledi.

Diyarbakır Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Terörle Mücadele Şube ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarına yönelik düzenlenen bombalı araçlı saldırı sonrasında emniyet binaları ile çevredeki birçok bina kullanılmaz hale geldi.

 

Çevrede birçok binada hasar meydana gelirken, yaklaşık 10 bina kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri bölgeyi güvenlik şeritleri ile kapattı. Bölgede toplanan ve yaralıların olduğunu belirten vatandaşlar polis ekipleri ile tartışıp, ekiplere taş atmaya başladı. Grup arasında çıkan taşkınlıkta linç edilmek istenen 2 kişi polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

'GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR'

Bölgeye toplanan grup polis aracına yürümek istedi. Araçtan inen 2 polis havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Ardından anons aracındaki mikrofonu eline alan bir polis, “Gün dayanışma günüdür. Lütfen el birliği ile Diyarbakır’ı hak ettiği yere taşıyalım. Biz bu günleri Allah’ın izniyle atlatacağız” anonsu yaptı.
Daha sonra bir vatandaş da halkı sakinleştirmek için polisin mikrofonundan Kürtçe anons yaptı. Kürtçe anons yapan vatandaş, “Hepimizin yaralıları var, acı çekiyoruz. Hepimiz birbirimize yardımcı olmak durumundayız. Lütfen sakin olalım” dedi.

Bölgede gergin bekleyiş devam ediyor.

 

 

 
Güncellenme Tarihi : 4.11.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER