KAYNAK : Haber Vitrini
KEMAL ALTINKAYA
KOCAELİ- Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Güzeltepe Beldesi'nde dün akşam üzeri meydana gelen korkunç kazada, yokuş aşağı indiği sırada freni patlayan dozer, halk pazarının içine girdi. Kazada bir kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, 3'ü çocuk 7 kişi ise ağır yaralandı.
Dün akşam saat 18.30 sıralarında Güzeltepe Uğur Mumcu Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, Çınar Harfiyat'a ait Ramazan Yılmaz idaresindeki harfiyat aracı dozer, yokuş aşağı indiği sırada aniden freni patlayınca, büyük bir hızla o sırada onlarca kişinin alışveriş yaptığı Perşembe Pazarı'nın içine daldı.
Tonlarca ağırlıktaki dozerin hızla üzerlerine doğru geldiğini gören pazarcılar ile vatandaşlar, panik içinde sağa sola kaçarak canlarını kurtarmak isterken, kargaşa sırasında kaçmayı başaramayan 3'ü çocuk toplam 8 kişi dozerin çarpması sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı.
Pazar girişindeki tezgahları parçalayarak yoluna devam eden dozer, bir pazarcıya ait otomobile çarparak durabildi. Kaza sonrası savaş alanına dönen pazarda, dozerin çarpması sonucu Naciye Demirkıran (37), çocukları Serpil Demirkıran (13) ve Ahmet Demirkıran (5), Muharrem Yiğitdoğan (52), eşi Melahat Yiğitdoğan (43), Gülşen Durdu (24), Sibel Çarboğa (16) ile Hasan Uçar (52) isimli kişiler çeşitli yerlerinden yaralandı.
Vatandaşlar tarafından Çayırova Halk Polikliniği ile Gebze Devlet ve SSK Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tümü, durumlarının ciddi olması nedeniyle ilk tedavilerinin ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Göztepe Süreyyapaşa Göğüs Hastanesi'ne sevk edildi.
Durumu ağır olan ve Göztepe Süreyyapaşa Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Uçar (52), doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, diğer yaralıların tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde sürüyor.
Kaza sonrası vatandaşların linç etmesinden korkarak olay yerinden kaçan dozer sürücüsü Ramazan Yılmaz da (20), bir süre sonra kendiliğinden karakola giderek teslim oldu. Dozer sürücüsü ilk ifadesine göre B sınıfı ehliyeti olduğu söylerken, daha sonra ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:49