Asayiş
  • 26.7.2009 04:18

DP ADAYI VE OĞLUNA SİLAHLI SALDIRI...

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, 27 Mart Yerel Seçimleri'nde Demokrat Parti (DP) adayı olan 53 yaşındaki Mehmet Aslan ve oğlu 18 yaşındaki Müslüm Aslan uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Silahlı saldırının yerel seçimler sonrası seçime itiraz eden DP'liler ve belediye başkanlığını kazanan Ak Parti'liler arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü kavganın devamı olduğu öne sürüldü.

Olay, saat 19.00 sıralarında Fatih Sultan Mahallesi, Şehitlik Caddesi’nde meydana geldi. Marketten alışverişten çıkan Mehmet Aslan ve oğlu Müslüm Aslan, evlerine doğru yürürken, 2 kişi tarafından çapraz ateşe alınarak kurşunlandı. Saldırıda, Mehmet Aslan hafif, oğlu Müslüm ise göğsünden yediği kurşunla ağır yaralandı. Baba ve oğlu olay yerine çağrılan ambulanslarla Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Müslüm Aslan, yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayın ardından geniş çaplı araştırma yapan polis, silahlı saldırıya karıştığı öne sürülen ve ismi açıklanmayan 3 kişiyi Şanlıurafa'nın Birecik İlçesi'nde yakaladı.

3 BİN OY FARKTA KAVGA ÇIKMIŞ, 1 Ak Parti'Lİ ÖLMÜŞTÜ

Nizip'te 27 Mart Seçimleri sonrası belediye başkanlığını Ak Parti'li Hacı Fevzi Akdoğan, yarıştığı DP adayı Mehmet Aslan'a 3 bin oy fark atarak kazanmıştı. DP'liler, seçim sonrası yaptıkları itirazların değerlendirildiği adliye önünde Ak Parti'liler ile kavga etmiş ve çıkan olaylarda Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Kılıç'ın kardeşi Ali Kılıç bıçaklanarak öldürülmüştü.

Olayların ardından Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı’nın araya girmesi ile taraflar barışmıştı. Bugün gerçekleştirilen silahlı saldırının bu olayın devamı niteliğinde olduğu iddia edelirken, polisin ilçe genelinde geniş güvenlik tedbiri devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER