
DÜNYADA İLK KEZ... DEPREME DAYANIKLI SERAMİK...
Kale Grubu’nun Çan’daki tesislerinde üreteceği ‘sinterflex’ ile evler 8 şiddetindeki depreme karşı dayanıklı hale gelecek. Dünyada ilk kez üretilecek seramiğin, hafifliği sayesinde köprü ve metrolarda tercih edilmesi bekleniyor.
Çanakkale ile özdeşleşen Kalebodur, 48. kutlama yılını dünyada bir ilk özelliğini taşıyan yeni ürünüyle taçlandırdı. İtalyan System Seramik ile ortaklaşa Çan ilçesindeki tesislerde üretime başlanacak özel seramik ‘sinterflex’ ile evler 8 şiddetindeki depreme karşı dayanıklı hale gelecek. Köprü, metro ve tünel gibi alanlarda azami ısı ve ses yalıtımı sağlayacak olan hafif seramikle aynı zamanda yapım süresi ve maliyetten tasarruf elde edilecek.
Kale Grubu Kurucu Başkanı İbrahim Bodur, sinterflex seramik ile teknoloji almak yerine üretime geçtiklerini söyledi. Bodur, Türkiye ve dünyada ilk defa üretilecek olan sinterflex’in seramik ve inşaat sektöründe reform niteliği taşıdığını açıkladı. Kale Grubu’nun 48. kuruluş yıldönümü Çanakkale Çan’daki tesislerinde düzenlenen törenle kutlandı.
:Zaman
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:41