Gündem
  • 23.11.2022 09:58

Düzce Gölyaka depremi kaç ili salladı? o illerde durum ne

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Ankara'da da hissedildi... Can kaybı açıklaması...Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de İstanbul ve Ankara'da da hissedilen 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta İstanbul olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi. Depremin ardından 106 adet artçı deprem meydana geldi.

AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıkladı.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

05:40 SAKARYA BELEDİYE BAŞKANI: CİDDİ BİR HASAR VE CAN KAYBI YOK

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada "AFAD koordinasyon merkezine doğru gidiyorum. Şu ana kadar ciddi bir hasar ve can kaybı yok. Sakaryamızda yaşayan bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depreme alışkınız. 99 depreminde de belediye başkanıydım. Depremle yaşayan bir bölgedeyiz. O günden bugüne ciddi tedbirler alındı. Yatay yapılaşmaya gidildi. Biz hazırlıklıyız. Ekiplerimiz hazırlıklı. Devamlı eğitimler görüyoruz. Aman daha dikkatli olalım. Her zaman sizlerle beraberiz" diye konuştu.

04:52 DÜZCE VALİSİ: EKİPLER SAHADA

Düzce Valisi Cevdet Atay, Gölyaka merkezli depreme ilişkin henüz kendilerine ulaşan net bir bilgi olmadığını belirterek, ekiplerin sahada çalışmalara başladığını söyledi.

04:43 İMAMOĞLU: İSTANBUL'DA OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Düzce depremi sonrası yaptığı açıklamada, "Depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun" dedi.

04.37 BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR HABER YOK

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Çok şiddetli hissettik. Şu anda insanlar evlerinin dışında. Biz deprem kuşağında bir şehiriz. Düzce'de depremle ilgili 30 yıla yakın bir zaman geçti. Konutlarımız %80 oranında yenidir. Bütün ekiplerimizle dışarıda olacağız. Elektrikler kesik. Şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma, yıkım, ölüm haberi yok. Ben uykudaydım. Hissettik. Bütün evin dolapları açıldı. Bütün cam eşyalar kırıldı. Depremi bundan 30 yıl önce yaşamış bir şehir olarak biz aslında depreme alışık insanlarız. Son dönemde yeni kuşak buna alışkın değil. İnsanların büyük kısmı dışarıda ve depremden sonra artçı sarsıntılar yaşıyoruz" dedi.

 04:32 MANSUR YAVAŞ: KÖTÜ HABER YOK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da da hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü Haber almadık" dedi.

EMNİYET: EKİPLERİMİZ SAHADA

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Düzce'de meydana gelen Deprem sonrası ekiplerin sahada olduğunu belirterek, "Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık" ifadelerine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 23.11.2022 10:15

İLGİLİ HABERLER