Ekonomi
  • 4.5.2008 11:41

ELEKTRİK DAĞITIM ÖZELLEŞTİRMELERİ HIZLI BAŞLADI

ANKARA - Elektrik dağıtımda, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Başkent EDAŞ), Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. için ihale süreci başladı.
     Blok satış yöntemiyle gerçekleştirilecek ihalelerde, hisseleri satışa konu şirketler için teklifler ayrı ayrı verilecek.
     Yatırım yapma şartı ve kayıp kaçak oranını düşürme taahhüdü istenen ihalelerde, 2 milyar doların üzerinde gelir bekleniyor.
     Henüz portföye alınmayan elektrik üretim özelleştirmeleri için ise en kısa zamanda yapılması planlanan danışmanlık ihalesinin ardından, ön çalışmalar başlatılacak. Elektrik üretim özelleştirmelerine de 2008 yılı için başlanması hedefleniyor.
     Blok satış yöntemiyle özelleştirilecek ve Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı ve Kastamonu illerini içine alan Başkent EDAŞ ile Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli bölgelerini içine alan SEDAŞ'ta son teklif verme tarihi 10 Haziran 2008 olarak belirlendi.
     Yine blok satış yöntemiyle özelleştirilecek Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman illerini kapsayan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan Aras Elektrik Dağıtım A.Ş'de ise ön yeterlilik başvurusunda bulunmak isteyenler 26 Mayıs'a kadar başvuruda bulunacak. İhalede, son teklif verme tarihi ise 15 Temmuz olarak belirlendi.
     4 satış bölgesinde, ihale süreçlerinin yıl sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.
     Bu arada, devlerin yarışacağı elektrik dağıtım ihalelerinde yeterlilik alan şirket ve ortak girişim grupları arasında Enka, Doğan Grubu, Limak, Zorlu, Nurol gibi yerli firmaların yanı sıra, E.ON (Alman), Enel (İtalyan), Iberdola (İspanyol) gibi yabancı firmalarda bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 09:05

İLGİLİ HABERLER