Yaşam
  • 29.4.2007 11:21

ELLERİ OLMADAN BİLGİSAYAR KULLANAN GENCİN BÜYÜK AZMİ

Ellerini yangında kaybeden Mustafa Evran (28), iş bulabilmek için meslek edindirme kursuna katılarak bilgisayar kullanmayı öğrendi.

Edinilen bilgiye göre, Evran, henüz 1 yaşındayken, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Yıprak beldesindeki evlerinde çıkan yangında, ellerini kaybetti.

Evran ailesinin 3 çocuğundan biri olan Mustafa Evran, en çok sıkıntıyı da iş bulmakta çekti. Çaldığı her kapının yüzüne kapanmasına rağmen, yılmadı ve bir meslek edinebilmenin yollarını aradı.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Köylerini Kalkındırma Derneği (DENKÖYDER) ve Denizli Sakatlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen ''Bilgisayar İşletmenliği Kursu''na katılan Evran, bilgisayar kullanmayı öğrendi. Kursu birincilikle bitiren ve elleri olmadığından bilgisayarı bilekleriyle kullanabilen Evran'a, azminin karşılığı olarak diz üstü bilgisayar hediye edildi.

Evran, AA muhabirine, en önemli probleminin işsizlik olduğunu, geçen yıl Denizli Devlet Hastanesinden kendisine ''çalışamaz raporu'' verildiğini, bu nedenle de kamuda engellilere yönelik açılan sınavlara giremediğini söyledi.

Hayata küsmemeyi öğrendiğini ifade eden Evran, şöyle dedi:

''Kursa katılmaktaki amacım, bir iş sahibi olmak. Bu kursun sonunda inşallah olurum. İşverenlere şunu söylemek istiyorum: Bizi yok saymayın. Ne zaman bir iş başvurusuna gitsem, daha denemeden 'sen bu işi yapamazsın' diyerek geri gönderiyorlar.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER