Spor
  • 31.3.2015 10:26

Emre Belözoğlu, Milli Takım'ı bıraktı mı

Fenerbahçeli futbolcu, Milli Takım konusunda üretilen ayrılık dedikodularına, “Asla” diyerek cevap verdi: “Mücadeleden asla yılmadım, yılmam da... Öyle kolay kolay pes edecek birisi değilim. Niye Milli Takım'ı bırakacağım ki? Haa bırakacağım varsa bile, bu saatten sonra hiç bırakmam”Hollanda maçından sonra Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, on oyuncusunu Türkiye'ye geri gönderdi. Bunlar, özellikle şampiyonluk mücadelesi veren, Hollanda karşısında yorulan ve genç alternatifleri bulunan isimlerdi. Ama bunun hemen ardından şöyle bir iddia ortaya atıldı: Emre Belözoğlu, milli takımı bırakıyor.


'Yılmadım, yılmam'


Bu dedikodu neden ortaya çıkmıştı. Çünkü, yurda dönen 10 futbolcu arasında Emre Belözoğlu da vardı. Gerçekten Emre, ay-yıldıza veda mı ediyordu?
İşte yanıtı; “Asla...” Bu cevabın ardından o kadar çok şey söyledi ki... Ama biz sadece izin verdiklerini burada paylaşacağız.
Emre'yi çocukluğundan yani 11 yaşından beri tanırım. Sözü senettir. Yalanla-dolanla işi olmaz. Lafını da asla esirgemez. Yüreğinden ne geçiyorsa, diline yansıtır. İşte yazılmasına izin verdikleri:


“Yıllarımız yalanla mücadeleyle geçti. Bundan asla yılmadım, yılmam da... Öyle kolay kolay pes edecek birisi asla değilim. Olmadığımı da en iyi sen bilirsin. Niye Milli Takım'ı bırakacağım ki? Haa, bu saatten sonra bırakacağım varsa bile, bırakmam. Öyle yalan dolan haberlerle uğraşacak zamanım yok.”


Ülkem, bayrağım değerli


Milli dava konusunda kendisinin bir takım değerleri olduğunu da dile getiren Emre Belözoğlu, “Bu değerlerimin başında ülkem gelir, bayrağım gelir. Bunlar için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.


9 gol


A Milli Takım'da 2000 yılından bu yana forma giyen Emre Belözoğlu, 93 maçta yer alırken rakip kalelere 9 gol bıraktı. 2002 Dünya Kupası'nda ve EURO 2008'de gelen yarı final başarılarında aday kadroda bulunan Emre, bir maçta daha oynaması halinde milli formayı en çok giyen 4. oyuncu olacak.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:17

İLGİLİ HABERLER