Gündem
  • 9.2.2023 11:12

Enkazdan inanılmaz kurtuluşlar! 78. saatte 3 yeni müjde daha

Türkiye, 6 Şubat saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7'lik depremle sarsıldı. Ciğerimizi yakan bu korkunç afetin şokunu henüz atlatamamışken bu kez de Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremi yaşadık.

Maalesef benzerini görmediğimiz bu felakette binlerce canımız gitti, on binlerce yaralımız var... Her şeye rağmen kısa süre içinde tek yürek olan ülkemizde şimdi tüm gözler enkaz altından gelecek güzel haberlere çevrildi. Gece gündüz enkaz başında görev yapan ekipler yıkılan binanın enkazından 78 saat sonra Hatice İğde ve 2 çocuğunu sağ olarak kurtardı.

Ekiplerin 15 saat önce sismik dinleme ile ulaştığı öğretmen Hatice İğde ekiplerden ilk olarak çocuklarını kurtarmalarını istedi. Anne ve 2 çocuğun enkazdan çıkarılmasına yardımcı olan AFAD görevlisi ise, ‘Hayatımın en güzel günüydü. 15 saattir bunun için çabalıyoruz. Hep beraber biz buradayız. Devlet olarak milletimizin yanındayız.’ şeklinde konuştu. 71.saatte gelen inanılmaz olayın adı da Bekir Yıldırım oldu. Gaziantep'te enkaz altında kalan 75 yaşındaki Yıldırım arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

10:20 78. SAATTE ENKAZDAN 3 inanılmaz kurtuluş ÇIKTI

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde Mehmet Naim, kardeşi ve Öğretmen Hatice İğde enkazdan 15 saatlik çalışma ile sağ olarak çıkarıldı. Kanal D muhabiri Mustafa Berber, deprem anında anne Hatice İğde’nin çocukları ile bilgisayara masasının altına saklandığını aktardı. Ekiplerin sismik dinleme ile ulaştığı yer nokta olarak tespit edildi. Anne ekiplerin çağrısına duvara 3 kez vurarak tespit edildi. Çalışmalar sırasında anne Hatice İğde'nin ekiplerden ilk önce çocuklarını kurtarması istediği öğrenildi.

Arama kurtarma ekibindeki görevli o anları anlatırken, ‘O kadar mutluyuz ki, Dün akşam saat 10'dan beri Sivas AFAD ekibiyle birlikte koordineli bir şekilde çalıştık. Bu saat itibarıyla çocuğumuzu sağ salim çıkardık.’ ifadelerini kullandı.

Umut dolu bekleyiş ve sevinç gözyaşları: Enkazdan mucize kurtuluşlar 78. saatte 3 yeni mucize daha

'HAYATIMIN EN GÜZEL GÜNÜYDÜ'

Anne ve 2 çocuğun enkazdan çıkarılmasına yardımcı olan AFAD görevlisi Mehmet ise, "Hayatımın en güzel günüydü. 15 saattir bunun için çabalıyoruz. Hep beraber biz buradayız. Devlet olarak milletimizin yanındayız. Elimizden geleni yapacağız, acılarımızı paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

10:09 77 SAAT SONRA GELEN GÜZEL HABER

77. saate gerçekleşti, Adıyaman’da 36 yaşındaki Yılmaz Çetin arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı.

75'İNCİ SAATTE 3 YENİ KURTULUŞ

07:40 Gaziantep'te 75'inci saatte Ayşe Polat sitesinin enkazından 3 kişi daha çıkarıldı.

07:07 Hatay'da enkaz altından 72 saat sonra sağ olarak çıkarılan kızın babası da kurtarıldı.

07:00 ELBİSTAN'DA 3 KİŞİLİK AİLE, 72 SAAT SONRA ENKAZDAN KURTARILDI - Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazında arama- kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Elbistan’a giden Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Kümbet Mahallesi’nde enkaz altında kalan 3 kişilik aileyi kurtardı. Ekipler, İbrahim Ali (50), Ahmet Ali (22) ve Muhammet Ali'yi (15) depremden 72 saat sonra 4 katlı binanın giriş katından 8 saat süren çalışmayla sağ çıkardı.

Umut dolu bekleyiş ve sevinç gözyaşları: Enkazdan mucize kurtuluşlar 78. saatte 3 yeni mucize daha

 05.40 AYAKLARINA DOLADIĞI BEZ PARÇALARIYLA YAŞAMA TUTUNDU 

Hatay’a bağlı Antakya ilçesine bağlı Kantara Mahallesi Hakkı Dedebey Sokak'ta devam eden çalışmaların 72’inci saatinde sevindirici bir gelişme yaşandı. Ses duyulması üzerine verilen zamana karşı mücadele sonucu enkazdan sağ olarak çıkartılan 79 yaşındaki Hasan Yüce, binadan ambulansa kadar bir görevlinin sırtında taşındı. 72 saat mahsur kaldığı enkazın içerisinde üşümemek için ayağına sürünerek bulduğu bez parçalarını dolayarak ısınan Hasan Yüce, ekiplere hem yaşadıklarını anlattı hem de yanı başında olan torununun yerini tarif etti. “Üşüdüm, soba yok ki. Beni bulduğunuz yerin yarım metre ilerisinde torunum var. Nefes alıyordu, sonrasını bilmiyorum. Sen sağ ol” diyen yaşlı adamın tarifi üzerine, torununu sağ olarak bulabilmek için çalışmalar ara verilmeden devam edildi.

Umut dolu bekleyiş ve sevinç gözyaşları: Enkazdan mucize kurtuluşlar 78. saatte 3 yeni mucize daha

05.03 8 KATLI BİNANIN ENKAZINDAN SAĞ ÇIKTI

Hatay’a bağlı Kırıkhan ilçesinde de arama kurtarma çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. İlçede yıkılan 8 katlı bir apartmanın enkazında yürütülen çalışmalar sonucu, depremden 70 saat sonra 20 yaşındaki Abdullah isimli genç sağ olarak kurtarıldı. AFAD ve Zonguldak’tan gelen madenciler tarafından bulunduğu enkazdan çıkartılan genç, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Umut dolu bekleyiş ve sevinç gözyaşları: Enkazdan mucize kurtuluşlar 78. saatte 3 yeni mucize daha

04.56 10 SAATLİK ÇALIŞMANIN ARDINDAN KURTARILDI

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 6 Şubat'ta saat 13.24'te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde enerji sistemleri mühendisi Berivan Yılmaz, annesi Kadriye ve üniversite öğrencisi kardeşi Özge Yılmaz (24), Yunus Emre Mahallesi Aydınlık Sitesindeki 6 katlı binanın enkazında kaldı. Ekipler, Yılmaz ailesine ulaşmak için çalışma başlattı. Berivan'dan gelen çığlık sesleri üzerine ekipler bulunduğu yeri tespit etmeye çalıştı yaptı. Yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından enkaz altından 62 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı. Yılmaz'ın vücudunda kırıklar olduğu belirtildi. Anne Kadriye ile kızı Özge Yılmaz'ı arama çalışmaları ise sürüyor. Ambulansa bindirilen Berivan Yılmaz, Elbistan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Umut dolu bekleyiş ve sevinç gözyaşları: Enkazdan mucize kurtuluşlar 78. saatte 3 yeni mucize daha

04.03 Adıyaman'da çöken bir apartmanın enkazında mahsur kalan 7 yaşındaki Ahmet Erdem, 70 saat sonra enkazın altından sağ olarak çıkartıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ahmet, ambulansla hastaneye götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 9.2.2023 11:21

İLGİLİ HABERLER