Gündem
  • 13.11.2020 16:36

Erdoğan : Ekonomi ve hukukta yeni reform dönemini başlatıyoruz

Başkan Erdoğan'dan uluslararası yatırımcılara flaş çağrı! Ekonomide önceliğimiz diyerek duyurdu...

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 41.Komando Tugay Komutanlığı Sancak Verme Töreni'nin ardından Tekirdağ'da Cuma namazını kıldı. Erdoğan, Cuma namazının ardından AK Parti Tekirdağ 7.Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Başkan Erdoğan, Namık Kemal Stadyumu'ndaki kongrede vatandaşlara seslendi. Erdoğan, buradaki konuşmasında yerli ve uluslararası yatırımcılara çağrı yaptı, önemli ekonomi mesajları verdi. Erdoğan, Tekirdağ Şehir Hastanesinin ismini de ilk kez duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'daki programını sürdürüyor. Erdoğan, sabah saatlerinde 41.Komando Tugay Komutanlığı Sancak Verme Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada açıklamalar yaptıktan sonra Saffet Konmaz Camisi'nde Cuma namazını kıldı. Erdoğan Cuma namazı sonrası AK Parti Tekirdağ 7.Olağan İl Kongresi'nin yapılacağı Namık Kemal Stadyumu'na geçti. Erdoğan, burada AK Parti teşkilatı mensupları ve vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, Tekirdağ Şehir Hastanesinin ismini, "Kongreden sonra şehir hastanesini açmaya gideceğiz. İsmini de burada açıklıyorum. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız." sözleri ile duyurdu.

Erdoğan, ekonomiye dair çok önemli mesajlar verdi, yatırımcılara çağrıda bulundu.

"BİR SONRAKİ SEÇİMDE TEKİRDAĞ'DA YÜZDE 50'NİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ"

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Fetihler, Fatihler gören, Rabbim'den lütuflar gören Tekirdağ, medeniyetimizin parlayan incisi Tekirdağ, Rumeli deyince gözleri buğulanan hasreti, sevinci, acıyı yaşayan onurlu Tekirdağ, destan yazmak ile kalmayan kendisi de destan olan Tekirdağ... Rabbim'e 1.5 yıl sonra bir kez daha Tekirdağ ile buluşmayı nasip ettiği için teşekkür ediyorum. Tekirdağ geçtiğimiz seçimde yüzde 44 ile destek verdi ama bu yeterli olmadı. Ama bir sonraki seçimde gayretimizle bunun yüzde 50'nin üzerine çıkaracağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İsmini de burada açıklıyorum. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız" | Video

TEKİRDAĞ ŞEHİR HASTANESİNİN İSMİNİ AÇIKLADI

Ülkemizi 2023 vizyonu ile buluşturan parti olarak bu hedefleri hayata geçirmek de bizim hedefimizdir. Güçlü bir 2053 vizyonunu bizden sonrakilere miras bırakacağız. Tekirdağ'ı en önde görmek istiyoruz.

Kongreden sonra şehir hastanesini açmaya gideceğiz. İsmini de burada açıklıyorum. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız.

İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimiz hayatı dolu dolu olan bir büyüğümüzdü. Dedik ki bir Tekirdağlı olarak bu şehir hastanemize İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimizin ismi yakışır. İnşallah bu hastanemizle artık İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimiz de unutulmazlar arasına girmiş olacaktır.

KORONAVİRÜS DÖNEMİNİN EN BÜYÜK BELASI SİGARA

Ülkemizin her köşesindeki 83 milyon vatandaşımızın tamamının gönlünü kazanana kadar bize durmak, duraksamak haramdır. Lütfen sigara içmeyeceğiz. Şu anda koronavirüs döneminin en büyük belası sigara. Sigaraya kesinlikle artık ara vermek, kendi sağlığımız, sıhhatimiz için gerekli. Az önce belediye başkanımızın mekanında hepinizin tanıyıp bildiği bir arkadaşa sigarayı bıraktırdık. 'Söz' dedi. Sözü aldık, şahitlerimiz var. Binali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanımız şahit oldular. Kuru ve sulu bunlardan kurtulmak lazım.

BURHAN KUZU HOCAMIZI KAYBETTİK

Son zamanlarda bunlardan biri de çok sevdiğimiz, sempatik Burhan Kuru hocamızı kaybettik. Hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. 

TÜRKİYE'DE İKİ TÜRLÜ SİYASET ANLAYIŞI VAR

Türkiye'de iki türlü siyaset anlayışı vardır. Birincisi milletin değerlerine husumet besleyen, beklentilerine duyarsız, sadece lafla, yalan ve iftirayla siyaset yapan müflis anlayıştır. Bunun en büyük temsilcisi de Türkiye'de CHP'dir. İkincisi ise rahmetli Menderes'ten Özal'a uzanan, bugün de bizim temsilcisi olduğumuz, her alanda millete hizmet için çalışan, bu uğurda her türlü bedeli ödeyen siyaset anlayışıdır. Ülkemize her anlamda çağ atlattık. Son 18 yılda Tekirdağ'a 23 katrilyon, bugünkü rakamla 23 milyarlık yatırım yaptık. Namık Kemal Üniversitesi'ni Tekirdağ'a kim kazandırdı? Biz kazandırdık.

ARTIK ERGENE NEHRİ'NDEN ATIK SU AKMIYOR

Ergene Havzası'ndaki arıtılarak temiz hale gelmiş suların Marmara Denizi'ne deşarj edilmesi için derin deşarj projesini de başlattık. Deniz, kara boru hattı ve tünel hattından oluşan projenin kara boru hattını tamamladık. Bugün kara boru hattından arıtılmış sular ilk kez denize deşarj edilecek. Artık Ergene Nehri'nden atık su akmıyor. Tamamen arıtılmış ve içme suyu kalitesinde su. Bu durarak yapılmadı. Bu Bay Kemal'in mantığıyla olmaz. Bu emek ister. Bu çalışma ister.

EKONOMİ VE HUKUKTA YENİ REFORM DÖNEM

Küresel düzen koronavirüs salgını ile daha derin sıkıntılarla yüz yüze kalmıştır. Türkiye'yi vesayetle, terörle, darbeyle siyasi ve sosyal kaos denemeleriyle istedikleri çizgiye getiremeyeceklerini görenler, ekonomimize de saldırmışlardır. Ekonomide dünyanın ve ülkemizin içinde geçtiği süreci dikkate alan yeni bir yaklaşımı hayata geçireceğimizi milletimizle paylaştık. Bakanlıklar, kurumlar yanında ilgili kesimlerle yakın diyalog halinde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz.

ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA ÇEKMEK

Önceliğimiz şüphesiz ki enflasyonu süratle tek haneli rakamlara, ardından orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmektir. Yeni dönem parametrelerimizin açıklanmasıyla hamdolsun piyasalarda olumlu yönde, gözle görülür hareketlenme başladı. Ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makro ekonomik istikrar olmak üzere 3 sac ayağı üzerinde inşa ederek, inşallah hedeflerimize ulaştıracağız. Geçtiğimiz sene ilan ettiğimiz yargı reformu strateji belgemiz bu anlamda önemli düzenlemeler içeriyor. Özellikle idari düzenlemelerin önemli bir kısmını da biz hayata geçirdik. Yeni reform düzenlemeleriyle ilgili paketlerimiz devam ediyor. Bütçeden sonra Meclis'ten öncelik tanınması için gayret göstereceğiz. İnsan Hakları Eylem Planı'na öncelik veriyoruz.

 

"ŞER SENARYOLAR DEVREYE SOKULMUŞTUR"

Bir yanda kahraman ordumuzla sınırlarımızda ve sınırlarımızın dışında milletimize huzur verecek bir Türkiye var. Diğer yanda şehir hastaneleriyle, yollarıyla, okullarıyla, sanayisiyle güçlü bir altyapı inşa eden bir Türkiye var. Dış politikadaki onurlu duruşuyla bölgesinde ve dünyada sözünü dinleten bir Türkiye var. AK Parti 18 yıldaki başarılarıyla ülkemizi bu noktaya getirdiği gibi önümüzdeki yıllarda milletimizin umudu olmayı sürdürecektir.

Vatan topraklarına gözünü dikenlerden, milletimizi birbirine düşman etmeye kadar tüm şer senaryolar devreye sokulmuştur. Allah'ın yardımıyla bu oyunların hepsini boşa çıkardık.

"ÜLKENİN KADERİ VE AK PARTİ'NİN KADERİ ADETA BÜTÜNLEŞMİŞTİR"

Sanılmasın ki milletimizin bize verdiği kredi sonsuzdur. Kerameti kendimizde görüp milletten yüz çevirdiğimiz, kendi hesaplarımızın peşine düştüğümüz gün artık bu partinin misyonu bitmiştir. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, AK Parti'nin kaderi ile ülkenin kaderi adeta birbiriyle bütünleşmiştir.

Kardeşlerim kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Son zamanlarda çok sevdiğimiz Burhan Kuzu Hocamızı kaybettik. Burhan Kuzu Hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum.

İlçe kongrelerimizde görev alan ve alacak olan kardeşlerimize Rabbimden başarılar diliyorum.

Güncellenme Tarihi : 13.11.2020 16:46

İLGİLİ HABERLER