Bilim
  • 31.1.2005 00:05

ERDOĞAN: ''İSTANBUL'DA İLK TEKNOKENTİ KURUYORUZ''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İstanbul'da ilk teknokenti kurma hazırlıklarını yapıyoruz, yerini belirledik ve adımlarını atıyoruz'' dedi.
     Erdoğan ''Türkiye Bilişimle Kalkınıyor'' konulu konferansta, e-devlet çalışmaları ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.
     Kimlik numarası paylaşım sisteminin bu yıl hayata geçirileceğini bildiren Başbakan, bu sayede nüfus sureti isteme işlemlerinin ortadan kalkacağını belirtti.
     Türkiye'nin bilişim alanında ilerleyebilmesi için TÜBİTAK'ın AR-GE çalışmalarına bu yıl bütçeden 300 milyon dolar ayrıldığını belirten Erdoğan, ''Özel sektörü bu noktada desteklemek için yatırımların yolunu açtık. Desteklemeye devam edeceğiz. İstanbul'da ilk teknokenti kurmanın hazırlıklarını yapıyoruz, yerini belirledik ve adımlarını atıyoruz'' dedi. Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER