
GATES:''AÇILACAK TEKNOPARK'IN İLK KİRACISI OLACAĞIM''
ANKARA - Microsoft Genel Müdürü Bill Gates Türkiye'ye gerçek ve ciddi bir taahhütte bulunduklarını söyledi.Gates, ''Türkiye Bilişimle Kalkınıyor'' konulu konferansta yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'a İstanbul'da açılacak Teknopark'ın ilk kiracısı olma sözü verdiğini belirtti. Gates ''İstanbul pek çok ülkeye erişime olanak sağlayan önemli bir dünya merkezi'' dedi.
Türkiye'nin bilişimde çok önemli aşama kat ettiğini dile getiren Gates, çok sayıda ortaklarının Türkiye'de teknoloji kapasitesini artırma çalışması bulunduğunu ve bu konuda büyük taahhütleri olduğunu kaydetti.
Gates, Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfusla bilişim teknolojilerine böylesi önem vermesinin avantaj olduğunu belirterek, sektörün büyük istihdam potansiyeli taşıdığını vurguladı. Türkiye'nin de bu potansiyeli değerlendirebileceğini kaydeden Gates, Hindistan örneğine dikkati çekti. Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:59