Gündem
  • 30.4.2007 08:16

ERDOĞAN SESSİZLİĞİNİ BOZUYOR

Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı ve Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklediklerini söyledi. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasının ardından sessizliğini koruyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise bu akşam saat 20.30'da ulusa seslenecek.


      Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılmasının ardından, Genelkurmay Başkanlığı'nın, 27 Nisan gecesi internet sitesi aracılığıyla yaptığı "sert" açıklama, başkentte tansiyonu bir anda yükseltti.
      Geçtiğimiz cumartesi günü konuya ilişkin art arda toplantılar yapılırken, Ankara dün sakin bir gün geçirdi.


      Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül ise dün kameralar karşısına geçen tek isim oldu.
      Eski Dışişleri Bakanlarından Haluk Bayülken'in cenaze programına katılan Gül net konuştu ve "Adaylıktan çekilmiyorum, mahkeme kararını bekleyeceğim" dedi.
      Başbakan Erdoğan ise cuma akşamından beri sessizliğini koruyor. Pazar gününü evinde geçiren Başbakan, bu akşam ''Ulusa Sesleniş'' konuşması yapacak.
      Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasının ardından geçtiğimiz cumartesi günü çekilen ve bugün saat 20.30'da yayınlanacak "Ulusa Sesleniş" programında, Erdoğan'ın yaşanan gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.
     
      Kabine salı günü toplanacak
      Bu arada, Erdoğan gelişmelerin her aşamasında parti yönetimi ve Abdullah Gül ile de bir araya gelip değerlendirme yapacak.


      Pazartesi AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun toplanabileceği belirtiliyor. Grup toplantısı yapılması şimdilik öngörülmüyor. Bakanlar Kurulu ise pazartesi toplanmayacak, toplantı salı günü saat 14.00'te gerçekleşecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER