Gündem
  • 19.1.2022 21:08

Erdoğan yeni KDV oranının ipucunu verdi

Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan'dan KDV düzenlemesiyle ilgili ilk ipucu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu başlıkları arasında, merakla beklenen KDV düzenlemesi de vardı. Cumhurbaşkanı, "KDV'de etkinliği sağlayacak çalışma tüm taraflarla görüşülerek hazırlanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı, yaklaşık 3 saat süren ve yeni ekonomik tedbirlerin ele alındığı toplantıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Türkiye'de döviz kurundaki dalgalanmalar ve enflasyondaki yükselmenin ardından kur korumalı TL mevduat sistemine geçildi. Hükümet, ekonomideki sarsıntıyı azaltmak adına yeni adımlar atılmaya devam edeceğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kabine toplantısında, merakla beklenen KDV düzenlemesiyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı, "KDV'de etkinliği sağlayacak çalışma tüm taraflarla görüşülerek hazırlanıyor" dedi.

 SİSTEM SADELEŞTİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati'nin bahsettiği sisteme ilişkindetaylar da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Buna göre halen Türkiye'de 1,8 ve 18 olmak üzere 3 farklı KDV oranı uygulanıyor. Sistem baştan sona sadeleştirilip kafa karışıklıkları da giderilecek. Yapılan çalışma kapsamında yeni getirilecek sisteme ilişkin birkaç alternatif bulunuyor. Ya bunlardan biri tercih edilecek ya da bir kaçının içinde yer aldığı yeni bir çatı oluşturulacak. Bu kapsamda öncelikle olarak üzerinde durulan konu yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi yönünde. Hangi rakama inerse nasıl bir sonuç çıkacağına ilişkin hesaplamalar yapılıyor.

 TEK RAKAMA DÜŞÜRÜLECEK

 

Farklı KDV rakamlarının uygulanması sorunlara neden oluyor. Bunun ortadan kaldırılması için tek bir KDV oranını uygulamasına geçilmesi de üzerinde de çalışılıyor. Bu kapsamda toptan mal ve hizmet tesliminde tek oran KDV, perakende mal ve hizmet tesliminde de yine tek oran KDV uygulanacak.

 "EĞİTİM MERKEZLERİNİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: "Mesleki eğitim merkezlerinin ortak açılış töreniyle başlamıştık. En büyük zararı 28 Şubat'ın verdiği mesleki eğitim sistemimizi yeniden ayağa kaldırma çabalarımızda en son adımıyla hal yoluna koyduğumuza inanıyorum. Gençlerimizin donanımlı bir şekilde hayata atılmalarını sağlayacak yeni mesleki eğitim merkezleri modelimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

 "BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE FOTOĞRAFI OLACAK"

Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüyerek dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesini hedeflediğimiz dönemde böyle bir projenin gerçekleşmesi önemlidir. İnşallah önümüzdeki yıl bu zamanlar bambaşka bir Türkiye fotoğrafıyla milletimizin huzuruna çıkacağız.

Güncellenme Tarihi : 19.1.2022 21:13

İLGİLİ HABERLER