
Erdoğan'ın müjdeyi verdiği kredi kartı borçları nasıl ödenecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşlara Ziraat Bankası aracılığıyla kredi verileceğini açıkladı. Türkiye'de 2018 yılının 10 ayında borcunu ödeyemeyen 684.360 kişi var.
Son yıllarda harcama yaparken en çok başvurulan ödeme yöntemlerinden biri de kredi kartı. Yalnız kredi kartı kullanırken yapılan en büyük yanlış, ay sonu yapılacak ödemenin düşünülmemesi.
Kredi kartında yapılan fazla harcamalar da ardında binlerce borçlu doğurdu.
CUMHURBAŞKANI MÜJDEYİ VERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında kredi kartı borcu olanlara müjde niteliğinde bir haber verdi ve şunları söyledi: "Ziraat Bankası aracılığıyla, ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun, Ziraat Bankası'ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak."
KREDİ KARTI BORÇLARI NASIL ÖDENECEK
Kredi kartı borçluları ile ilgili bugün yapılan açıklama sonrası, ödemenin ayrıntıları da belli oldu. Borçlar 24 ay veya 60 ayda ödenebilecek. 10 bin TL'lik borç 24 aylık vadede 11 bin 732 TL olarak ödenebilecek.
10 BİN TL kredi kartı borcu olan kişi, 24 aylık vadede borç ödemeyi kabul ettiğinde aylık ödemesi 488 TL olacak. Bu kişinin yapacağı toplam ödeme ise 11 bin 732 TL.
Aynı kişi, 10 bin TL'lik borcunu 60 ay içinde ödemeye karar verirse aylık ödemesi 234 TL olacak. Toplam ödemesi ise 14 bin TL olacak.
Ziraat Bankası kredi kartı borçlularına 24 aya kadar aylık yüzde 1.1, 60 aya kadar ise yüzde 1.2 faiz oranıyla 'birleştiren ihtiyaç kredisi' sunacak.
Güncellenme Tarihi : 8.1.2019 20:27