Gündem
  • 27.10.2008 17:24

ERGENEKON DAVASINDA GÖRÜNTÜLÜ SUNUM DURDURULDU

İSTANBUL -      Savcı Pekgüzel, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ''Ergenekon'' davasına ilişkin iddianameyi okurken ''power point'' olarak bilinen görüntülü sunumdan yararlandı.
     Sunum, zaman zaman salonda bulunan 3 LCD ekrandan birine, zaman zaman da tüm ekranlara aktarıldı.
     Söz konusu sunumda bahsi geçen sanığın fotoğraflarına, bağlantılı olduğu kişilere, ele geçirilen eşyadan bahsedilirken de silah, CD, bilgisayar, el bombaları, tüfek ve cep telefonu resimleri ekrana yansıtıldı.
     Okunan bölüme ilişkin çeşitli şemaların da yer aldığı sunumda, dosyada bulunan fotoğraflar ve bazı haber kupürlerine de yer verildi.
     İddianamenin okunması sırasında görüntülü sunumun kullanılmasına tepki gösteren tutuklu sanık Behiç Gürcihan, sunumun psikolojik bir harekat olduğunu öne sürerek, ''Aynı hak bana da tanınacak mı? Bu savcının fotoğrafını Amerikan bayrağının yanına koyarak savunma yapmama izin verilecek mi?'' dedi.
     Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün ise kendisine de aynı şekilde savunma hakkı tanınacağını söyleyerek, Gürcihan'ı yatıştırmaya çalıştı.
     Bu sırada söz alan Doğu Perinçek'in avukatlarından Hasan Basri Özbay, sunumu eleştirerek, ''Burası bir televizyon kanalının haber bülteni değildir. Oklarla filan gösteriliyor. Lütfen sunumu durduralım'' dedi.
     Bunun üzerine Başkan Şengün, talepler üzerine sunumun durdurulduğunu bildirdi.
     Savcı Pekgüzel, iddianamenin birinci bölümünün bir kısmını bu karar üzerine görüntüsüz olarak okudu.
     İkinci bölümün okunmasına ise Savcı Nihat Taşkın devam ediyor.
     İddianamenin okunması sırasında bazı tutuksuz sanıklar duruşma salonundan ayrıldı. Avukatların bir bölümünün de dışarıya çıktıkları görüldü.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:56

İLGİLİ HABERLER