Spor
  • 19.6.2014 22:37

Ergin Ataman'dan ilk açıklama

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker’in şampiyonluğunu kutladığını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi Play-off final maçı için takımın sahaya çıkmayacağının kesinleşmesinin ardından kamp yaptıkları otelden ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
“ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA YÜZDE 100 İNANIYORDUM”
Ataman çok üzgün olduğunu belirterek, “Türkiye'de son 2 yılda şampiyonluk yaşamış bir koç olarak bu yıl da son ana kadar, bugün bu saate kadar inancımı korudum. Bu sezon Euroleague'de Türkiye'yi en iyi temsil eden takımlardan biri olarak geldiğimiz bu noktada ben şampiyon olacağımıza yüzde yüz inanıyordum. Bugün tarihi bir gün. Yönetim kurulumuz ve başkanımız şampiyonluğun ötesinde bazı değerlerin daha önemli olduğunu gösterdi. Kararlı durdu yönetimimiz. Bazı talepleri vardı federasyondan. Özellikle 5. maçta yaşadığımız olaylardan dolayı ama maalesef anlaşma sağlanmadı. Sportif açıdan çok üzgünüm ama umarım bu karar bundan sonra Türk sporunda bazı şeylerin değişmesine neden olur. Hem bizim hem de rakiplerimiz için otobüslerin taşlanmayacağı, kulübemizin arkasından küfür edilmeyeceği günler için bir ışık olur bu karar” dedi.

“AZİZ YILDIRIM’DAN ÖZÜR BEKLEDİM AMA GÖRÜYORSUNUZ Kİ SES YOK”
Ergin Ataman, dün de bugün de maç için bir umudu olduğunu vurgulayarak, “Dün bir ön adım attım. Kendi payım varsa özür diledim gerginlik için ama çok büyük bir kulübün başkanı olan Aziz Yıldırım'dan benim için kullandığı, ‘ahlaksız’ ve ‘seni orada yaşatmayacağım’ sözleri için özür bekledim ama görüyorsunuz ki ses yok. Hayırlı olsun kazandıkları şampiyonluk. Galatasaray çok büyük bir kulüp ve yoluna devam edecektir. Oyuncularımız da maçı çok oynamak istiyorlardı, şampiyonluğa da çok inanıyorlardı. Zaten bu inanç olmasa 2-0'dan 2-2'ye 3-2'den de 3-3'e getiremezdik ama sonuç olarak yönetim kurulumuz ve başkanımızın vermiş olduğu karara sonuna kadar desteğiz. Yarın akşam bizlere bir teşekkür yemeği organize edildi. O yemekten sonra oyuncularımız tatile gidecek ve sezonu bitireceğiz. 17 Haziran bence benim kariyerim için değil, Türk sporu için milat olsun. Ben çok final oynadım kariyerimde kazandım, kaybettim ama Türk sporu için bir milat olur bu tarih umarım” diye konuştu.

ERGİN ATAMAN'DAN TWEET

Galatasaray Liv Hospital antrenörü Ergin Ataman, resmi twitter hesabından bir açıklama yaptı.

İşte o tweet: 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:03

İLGİLİ HABERLER