Asayiş
  • 28.4.2007 13:34

FARE ZEHRİ İÇEN ÖĞRENCİLERDEN BİRİ ÖLDÜ, DİĞERİ YOĞUN BAKIMDA

HÜSEYİN KAR
MERSİN- Mersin'de, okul çıkışı fare zehri içerek intihara teşebbüs eden 2 öğrenciden biri hayatını kaybederken, diğeri yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.


Alınan bilgiye göre, Sebahattin Çakmakoğlu İlköğretim Okulu 7-E sınıfı öğrencisi K.B. (Koray Kebenç-16) ile 8-C sınıfı öğrencisi M.A. (Musa Atlı-16), okul çıkışı Akbelen Mahallesi'ndeki bir portakal bahçesine giderek, birlikte fare zehri içti. İntihara teşebbüs eden öğrenciler daha sonra aynı mahallede okul arkadaşlarıyla buluştu. Bir süre mahallede dolaşan öğrencilerden K.B., zehrin etkisini göstermesiyle fenalık geçirmeye başladı. Arkadaşlarının gözü önünde yere yığılarak titremeye başlayan K.B., olay
yerine çağrılan ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. M.A. da aynı ambulansla hastaneye kaldırılırken, gençlerin kendilerine müdahale eden doktorlara meyve yediklerini söyledikleri öğrenildi.


Fare zehri içtikleri daha sonradan anlaşılan öğrencilerden K.B., doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybederken, aynı zehirden içen M.A. ise hastanede polislere olayı anlatmaya çalıştığı sırada titremeye başladı. Oturduğu koltukta çırpınmaya başlayan öğrenci, bulunduğu yere yığılıp kaldı. Zehirlenen öğrenci, sedyeyle yoğun bakıma kaldırıldı.

Durumunun ağır olduğu bildirilen M.A.'nın hastanedeki tedavisi sürerken, okul arkadaşlarından H.T. (Hüseyin Tan-15), her 2 öğrencinin de fare zehri içerek
intihara teşebbüs ettiklerini söyledi.

 H.T., zehirlenen 2 arkadaşı ile evden çıktıktan sonra sokakta karşılaştığını belirterek, "Yanlarına gittim, ne yapıyorsunuz dedim. Bana 'biraz dolaşalım' dediler. Gezerken K.B., yığılıp kaldı. Ne olduğunu sorduğumda fare zehri içtiklerini söylediler. Nedenini tam olarak bilmiyorum ama aileleriyle sorunları varmış" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:41

İLGİLİ HABERLER