Yaşam
  • 25.1.2022 12:46

Fatma Girik mal varılğını iki kişiye bıraktı

Usta oyuncu Fatma Girik'in mal varlığını kime bıraktığı belli oldu! Fatma Girik'in mirası iki Ahu'ya...

Yeşilçam'ın 4 yapraklı yoncası olarak bilinen usta sanatçılardan Fatma Girik hayata veda etti. Uzun yıllardır Muğla'nın Bodrum ilçesine yaşayan ve yaklaşık 6 ay önce tedavi için İstanbul'a gelen Türk sinemasının usta isimlerinden Fatma Girik tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında yaşamını yitirdi. Fatma Girik'in ölüm nedeni Covid 19-a bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği olarak açıklandı. Vefatıyla tüm Türkiye'yi yasa boğan Fatma Girik'in vasiyetnamesini hazırladığı ortaya çıktı. Fatma Girik'in mal varlığını kimlere bıraktığı belli oldu. İşte Fatma Girik'in mirası, detayları...

Sanat camiası dün gelen ölüm haberi ile sarsıldı. Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası bir güzelini kaybetti. Usta oyuncu Fatma Girik, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.Yeşilçam'ın 4 yapraklı yoncası olarak bilinen usta sanatçılardan Fatma Girik hayata veda etti. Uzun yıllardır Muğla'nın Bodrum ilçesine yaşayan ve yaklaşık 6 ay önce tedavi için İstanbul'a gelen Türk sinemasının usta isimlerinden Fatma Girik tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Fatma Girik'in ölüm nedeni Covid 19-a bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği olarak açıklandı.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Simru Tuğrul, sanatçının yıllardır çeşitli nedenlerle kendi hastanelerinde tedavi gördüğünü hatırlatarak, şunları söyledi: "Türk sinemasının dev çınarı Fatma Girik'i ne yazık ki bu sabaha karşı kaybettik. Zatürre ve solunum yetmezliğine bağlı hastanemize yatışı gerçekleştirilmişti. Yapılan tetkiklerde Covıd-19'a bağlı viral enfeksiyon olduğu görüldü. Yoğun bakımda takip ve tedavisine başladık. Ancak yapılan tedavilere rağmen kendisinde çoklu organ yetmezliği gelişti. Tüm müdahalelere rağmen Hakk'ın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz."

KORONAVİRÜSÜ HASTANEDE Mi KAPTI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan kardeşi Günay Girik ise, "Ablam Covıd-19'u hastanede mi kaptı, yoksa ziyaretçilerimizden mi, bilmiyoruz. Bir ihmal olmuş, bunu araştıracağız. Ablam perşembe akşamı ağırlaştı. Şu an geleni gidenini soruşturuyorum" diye konuştu.Vefatıyla tüm Türkiye'yi yasa boğan Fatma Girik'in vasiyetnamesini hazırladığı ortaya çıktı. Fatma Girik'in mal varlığını kimlere bıraktığı belli oldu. İşte Fatma Girik'in mirası, detayları...

MALVARLIĞI İKİ 'AHU'YA

Fatma Girik'in vasiyetnamesini hazırladığı ve malvarlığının büyük kısmını yeğeni Ahu Turanlı'ya bıraktığı ortaya çıktı. Ablası Müesser Turanlı'in kızı olan Ahu Turanlı, özel bir gayrimenkul şirketinde danışman olarak çalışıyor.

Girik, malvarlığının bir kısmını da yıllar önce Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan koruyucu aile olarak 12 yaşında yanına aldığı manevi kızı Ahu Aşkar'a bıraktı.

'ANNEMİ BIRAKMAK İSTEMEM'

Bir süre önce verdiği röportajda Fatma Girik, ölümle ilgili şunları söylemişti: "Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh'a (Ün) kavuşacağım.

Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin. Annem yaşıyor. Çok yaşlı ve bana ihtiyacı var. Sadece onu bırakıp gitmek istemem." Sanatçının, Alzheimer hastası olan annesi Münevver Girik, ablası Müesser Turanlı'nın yanında Bodrum'da yaşıyor.

SON FOTOĞRAFINI YEĞENİ PAYLAŞMIŞTI
Yeni yılı hasta yatağında karşılayan Fatma Girik'in son fotoğrafını yeğeni Ahu Turanlı sosyal medyada paylaşmıştı. Turanlı paylaşımına; "Biz 2021'i hastanede uğurluyoruz... İnşallah 2022 hepimiz için güzel ve sağlıklı günler getirir" notunu düşmüştü.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 26.1.2022 01:42

İLGİLİ HABERLER