Asayiş
  • 21.1.2022 11:25

FETÖ’nün jandarma mahrem yapılanmasına operasyon

FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı yapılanmasındaki örgüt üyelerine yönelik, mahrem imamdan ele geçirilen dijital verilerden çıkan bilgiler doğrultusunda FETÖ üyesi 31 astsubay ile daha önce ilişiği kesilmiş 47 askeri öğrencinin aralarında olduğu 78 şüphelinin yakalanması için 28 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda 51 şüpheli gözaltına alındı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın mahrem yapılanması, yapılanmanın Marmara Bölgesi imamlığını yapan Nihat Keskin'in evine yapılan baskında çöpe attığı diskten çıkan veriler doğrultusunda çözüldü. Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesinin yürüttüğü operasyonlarda, jandarma mahrem hizmetler yapılanması içinde olduğu 78 şüpheli daha tespit edildi.

2'Sİ AKTİF ASTSUBAY

Daha önce ele geçen program içeriklerinden ve haklarında etkin pişmanlıktan yararlanan örgüt mensuplarının ifadelerinden tespit edilen 2'si aktif astsubay, 26 görevden uzaklaştırılmış astsubay, 47 askeri okullardan ilişiği kesilmiş öğrenci ve 2 müstafi astsubayın aralarında bulunduğu 78 şüpheli hakkında Ankara merkezli 28 ilde gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerinin eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda, şüphelilerden 51'i gözaltına alındı. 27 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

 

Güncellenme Tarihi : 21.1.2022 11:26

İLGİLİ HABERLER