Gündem
  • 1.3.2024 14:00

Filistin için kendini yakan Amerikalı pilot Aaron Bushnell'in duygulandıran vasiyeti

Amerikalı gazeteci, Gazze savaşını protesto etmek için kendini yakan pilotla ilgili şaşırtıcı vasiyetini açıkladı

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2024/02/img_8413-1170x600.jpg

Amerikalı asker Aaron Bushnell/sosyal ağlar

Amerikalı bir gazeteci, İsrail elçiliği önünde kendini yakan Amerikalı pilot Aaron Bushnell'in (25 yaşında) birikimlerini Filistinli çocuklara ayırdığını açıkladı. 
Gazze'de yaşanan “soykırımı” protesto etmek için 26 Şubat 2024 Pazartesi günü Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdikten sonra hayatını kaybeden pilot ülkesini şoka sokmuştu.

The sacrifice of Aaron Bushnell – Workers World

Pazartesi günü Washington'daki İsrail Büyükelçiliği'ne doğru yola çıkan Bushnell, oraya vardığında başına benzin döküp kendini ateşe verdi ve nefesi kesilinceye kadar defalarca "Filistin'e özgürlük" diye bağırdı. 

Amerikalı pilotun iradesi

Amerikalı gazeteci Quill Lawrence, çarşamba günü Ulusal Halk Radyosu'na (yerel olarak) Bushnell'in birlikte çalıştığı bir hayır kurumuyla vasiyetini çok dikkatli planladığını açıkladığını söyledi.

Lawrence ayrıca Bushnell'in çalışmalarını önceden planladığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bir vasiyet hazırladı ve birikimlerinin Filistin Çocuklara Yardım Fonu'na bağışlanmasını istedi."

Ayrıca Bushnell'in (kendini yakmadan önce) her şeyi ayarladığını ve hatta komşusunun kedisine bakmasını rica ettiğini ekledi.

Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe veren Amerikalı pilotu anma/ReutersWashington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe veren Amerikalı pilotu anma/Reuters

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Bushnell'in ölümünü "trajedi" olarak nitelendirmesi dikkat çekiyor.

Kendini ateşe vermeden önce Bushnell, büyükelçilik binası önünde şunları söyledi: "Şimdi çok şiddetli bir protesto düzenleyeceğim, ancak protestom, Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıklarıyla karşılaştırıldığında çok büyük değil."

Sosyal medyadaki sahnelerde büyükelçilik polis memurunun Bushnell'e "Size yardım edebilir miyim?" dediği görüldü. Başka bir polis "Yere yatın" diyor ve "Silah değil, yangın söndürücüye ihtiyacımız var" diyor.

Amerikalı asker Bushnell kimdir?

ABD'nin Utah kentindeki Western Governors Üniversitesi'nden yazılım mühendisliği alanında lisans derecesine sahiptir.

Bushnell ayrıca bilgisayar bilimi eğitimi aldı ve Eylül 2020'de Maryland Üniversitesi'nden CompTIA Security+ siber güvenlik sertifikasını kazandı.

Bushnell'in LinkedIn profilinde yedi ay boyunca ABD Hava Kuvvetleri'nde temel ve teknik eğitimlere katıldığı, iki yıl boyunca da bilişim altyapısını denetlediği belirtiliyor.

Washington/Reuters'taki İsrail Büyükelçiliği önünde Amerikalı pilotu onurlandırmakWashington/Reuters'taki İsrail Büyükelçiliği önünde Amerikalı pilotu onurlandırmak

ABD Hava Kuvvetleri'nde yazılım “dev ops” mühendisi olarak görev yapan Amerikalı asker, 2015-2017 yılları arasında Paraclete Press'te bilgi teknolojisi ve ağ geliştirme uzmanı olarak da görev yaptı.

Bushnell, Facebook hesabına göre Kent State Üniversitesi'nde kurulan "Filistin'de Adalet İçin Öğrenciler" topluluk sayfasını takip ediyor.

CNN'in haberine göre ABD Hava Kuvvetleri sözcüsü Rose Riley, Bushnell'in Hava Kuvvetleri Komutanlığında asker olduğunu doğruladı.

Reilly bu konuda şunları söyledi: "Bu kişinin (Aaron Bushnell) şu anda aktif görevde olan bir pilot olduğunu doğrulayabilirim."

Güncellenme Tarihi : 1.3.2024 22:02

İLGİLİ HABERLER