Gündem
  • 16.6.2010 17:24

FLAŞ... FLAŞ... AKP'Lİ VEKİL CHP'YE KATILIYOR!

Hükümetin Alevi politikalarıyla ters düşen AKP’nin Alevi kökenli İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, CHP'ye katılmaya hazırlanıyor.
Çamuroğlu'nun CHP'ye katılma isteğinin geride bıraktığımız pazartesi günü yapılan MYK toplantısında da ele alındığı öğrenildi. CHP'nin kurmayları, Çamuroğlu'nun istifasının ardından ortaya çıkacak gelişmelere göre karar verecek.
Çamuroğlu'nun Anayasa değişikliği sürecinde AKP ile bağlarını kopardığı ve önümüzdeki günlerde partisinden sessizce istifa edeceği öğrenildi.
Çamuroğlu uzun süredir partisi ile yollarını ayırma kararı verdiği ve yakın bir zamanda da AKP’den istifa edeceği kaydedildi.

Bir vekil daha CHP'ye katılıyor

İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün Salı günü yapılacak CHP Grup toplantısından önce CHP’ye katılacağını açıkladı. Türkiye’de uzun zamandır AKP’nin karşısında bir alternatif eksikliği var gibi göründüğünü, vatandaşın AKP’nin dışında oy verecek parti göremediğini belirten Birgün, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı ile bu rüzgarın tam tersine döndüğünü ifade etti. "Artık CHP’nin alternatifi AKP haline geldi" diyen Birgün, "Ben de buna katkıda bulunmak amacıyla ve bulunduğum konum itibariyle CHP’ye katılmaya karar verdim" dedi.
Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in Koruma Müdürlüğünü yapan ve ardından DSP’den milletvekili olan Birgün, CHP’ye katılmasında Rahşan Ecevit’in çağrısının da büyük etkisi olduğunu sözlerine ekledi. (Gerçekgündem)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:53

İLGİLİ HABERLER