Ganalı futbolcu Dominic Frimpong, takım otobüsüne düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldü.
Dominic Frimpong, Gana Premier Ligi takımının otobüsüne Samreboi yakınlarında silahlı soyguncuların düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybetti.
Gana Futbol Federasyonu (GFA), Ganalı futbolcu Dominic Frimpong'un, kulübü Berekum Chelsea'nin Gana Premier Ligi deplasman maçından dönüş yolunda otobüslerinde meydana gelen silahlı soygun sırasında öldürüldüğünü açıkladı.
Pazar günü yaşanan saldırı, takımın ülkenin güneyindeki Samreboi'de Samartex'e karşı oynadığı maçtan eve dönerken Goaso ve Bibiani arasında gerçekleşti.
Kulüp Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Samreboi'den Berekum'a dönerken, takım otobüsümüz silahlı soyguncular tarafından saldırıya uğradı ve geçişimizi engellemek için yol kapatıldı" dedi.
"Şoför geri manevra yapmaya çalışırken, ellerinde silah ve otomatik tüfek bulunan maskeli adamlar otobüsümüze ateş etmeye başladı. Oyuncular ve personel, korunmak için yakındaki çalılıklara kaçtı."
Gana Futbol Federasyonu daha sonra 20 yaşındaki Frimpong'un hayatını kaybettiğini açıkladı.
Gana Futbol Federasyonu (GFA), yaptığı açıklamada, "Berekum Chelsea Futbol Kulübü oyuncusu Dominic Frimpong'un vefat haberini derin bir şok ve üzüntüyle karşıladık" dedi.
“Bu trajik olay sadece Berekum Chelsea için değil, genel olarak Gana futbolu için de büyük bir kayıptır. Dominic, oyuna olan bağlılığı ve tutkusuyla ligimizin ruhunu yansıtan gelecek vaat eden genç bir yetenekti.”
Açıklamada, yerel müsabakalar için seyahat eden kulüpler için güvenlik önlemlerinin güçlendirileceği belirtildi.
2023'te yaşanan benzer bir olayda, Legon Cities'in takım otobüsü Samartex'teki bir maçın ardından saldırıya uğramıştı, ancak herhangi bir yaralanma bildirilmemişti.