Asayiş
  • 9.5.2013 17:03

Gazetede şok cinayet ve intihar!

Çorum’un İskilip ilçesinde mahkeme tarafından koruma kararı bulunan bir kadın çalıştığı işyerinde tabancayla vurularak öldürüldü. Yerel bir gazetede çalıştığı öğrenilen kadını silahla öldüren zanlı, daha sonra aynı silahla intihar etti.
Edinilen bilgilere göre olay, saat 12.30 sıralarında Hamamönü Caddesi üzerinde bulunan bir yerel gazeteye ait ofiste meydana geldi. Çorum Valiliği İl Basın Kontrol Kurulu üyeleri, İskilip’te yayın yapan bir gazeteyi denetlemek için ilçeye gitti. Gazetede denetimlerini yapan kurul üyeleri daha sonra gazete çalışanları ile öğle yemeğine çıktı. Yemeğe giden işyeri çalışanları dalgınlıkla gazetenin kapısını kilitlemeyi unuttu. Bu sırada gazete çalışanları ve kurul üyelerinin bürodan ayrıldığını gören Rahmi Bayar (33), büroya girerek üst kata çıkıp beklemeye başladı. Yemekten dönen gazete çalışanları ve kontrol kurul üyeleri tekrar büroya döndü. Bu sırada işyerinin üst katına çıkan Sevtap Elmas (25), Bayar’la karşılaştı. Bu esnada gazete çalışanları ile kurul üyeleri hatıra fotoğrafı çektirirken işyerinin üst katından silah sesleri duyuldu. Ne olduğu anlamak için yukarıya çıkan gazete çalışanları, mesai arkadaşları Sevtap Elmas ile Rahmi Bayar’ı kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Polis ve sağlık ekiplerini telefonla arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri ise yaptıkları ilk incelemede her iki kişinin de olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti.
Olayın duyulmasının ardından İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, olay yerine gelerek emniyet güçlerinden bilgi aldı. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Elmas ve Bayar’ın cesetleri otopsi yapılmak üzere İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
İddialara göre, Bayar’ın bir süredir geçen yıl trafik kazasında eşini kaybeden ve 2 çocuk annesi Sevtap Elmas’ı rahatsız ettiği, bu nedenle Elmas’ın mahkemeye başvurarak koruma talep ettiği öğrenildi. Bayar’ın yapılan şikayetin ardından 15 gün gözetim altında tutulduğu belirtildi.
Öte yandan, kadının bir sosyal paylaşım sitesinde bu sabah, “Dayanamıyorsun. Her şeyi içine atmaktan yavaş yavaş tükendiğini hissediyorsun. Seni çok iyi anlıyorum diyen herkesin, seni anlamadığını görüyorsun. En yakınından uzaklaşıyorsun. Yapabildiğin en iyi şeyin, yazmak olduğunu görüyorsun. Yazıyorsun. Herkesten saklasan da, gizlesen de tükeniyorsun. Hani o dışarıya verdiğin mutluyum imajı var ya, içini yiyip bitiriyor. Biri gelse ve gerçekten de tam anlamıyla yanında olsa, düzeliceksin gibi geliyor. Ama o kadar çok yenilgiye uğradın ki sevmede, değer vermede, bir yanın hep kimseye güvenme diyor. O yanına yenilmeye başladığın zaman, asıl acıları tatmaya da başlıyorsun. İşte o anlar kalbinin, aklını yendiği anlar oluyor. Ve benim kalbim akılımı hep yeniyor. Değer vermekte bir sorun yokta, aynı önemi, ilgiyi, sevgiyi, değeri göremeyince başlıyor asıl sorun. Asıl sorunlar, asıl canını yakanlar oluyor. Birde yitirdiklerin var, dönülmez yolda bıraktıkların, geri dönmeyeceğini ezberlediklerin. Hani her şeyde derler ya ”hayat devam ediyor” aynen öyle. Ne giden geri geliyor, ne kalanlar değerini biliyor, ne yerin, nede kıymetin değişiyor. Sen sadece günden güne eriyorsun, tükeniyorsun, hissizleşiyosun. Ama gerçekten de bir gün aklım bu savaştan üstün çıkarsa, o zaman tam anlamıyla sevdiğim insanlar, tam anlamıyla soğukluğu tadacaklar” yazılı bir ileti paylaştığı öğrenildi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER