Gündem
  • 10.10.2008 14:32

GOLFÇÜ PAŞA İNGİLİZ GAZETELERİNE DÜŞTÜ!..

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün saldırı sırasında golf oynadığının ortaya çıkması ile başlayan tartışmaları İngiliz The Guardian gazetesi sayfasına taşıdı. Gazete, "Hava Kuvvetleri Komutanı, harekatı golf sahasından yönettiği için tepki topladı" şeklinde bir başlık ile gelişmeleri okuyucularına duyurdu.
Gazete, "Ordunun kendini modern ve laik devletin koruyucusu olarak gördüğü Türkiye'de silahlı kuvvetlerin eleştirilmesi neredeyse imkansızdı. Ancak 17 askerin PKK ile girdikleri çatışmada ölmesinden birkaç saat sonra üst düzey bir komutanın golf oynarken görüntülenmesi üzerine sorgulanmaya başladı." yorumunda bulundu. Gazete, Aktütün Karakolu'nda 17 şehit verildiğine dair haberlerin ortaya çıkması ardından Orgeneral Babaoğlu'nun Antalya'da bir golf turnuvasına katıldığını belirtti. Gazete, Babaoğlu'nun golf oynadığının ortaya çıkması ardından Hava Kuvvetleri Komutanı'nın PKK'ya yönelik saldırıları koordine ettiğini söylediğini kaydetti. Babaoğlu'nun golf oynadığını gösteren fotoğrafların Vakit ve Taraf gazetelerinde yer aldığını belirten gazete, "Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, medya tarafından daha önce bu seviyedeki bir komutanın maruz kalmadığı bir biçimde sıkıştırılıyor." dedi. Guardian, Vakit ve Taraf'ın yanı sıra "geleneksel olarak asker ile dost geçinen" laikçi gazetelerin de Babaoğlu'nu eleştirdiğini belirtti. Guardian, Babaoğlu'nun açıklama yaparak olaydan haberdar olması ile PKK'ya yönelik hava saldırılarını koordine ettiğini söylediğini bildirdi. Ancak gazete, Genelkurmay'ın açıklama yaparak Orgeneral Babaoğlu'nun olaydan Ankara'ya dönünce haberi olduğunu açıkladığını da belirtti. Bunun yanı sıra Guardian, gazetelerin baskına ilişkin istihbarat ve operasyonel bir hata olup olmadığını da sorguladığını yazdı.
The Financial Times gazetesi de Aktütün saldırı ardından "yeterliliği pek tartışılmayan" ordunun da eleştirileri oklarına hedef olduğunu yazdı. Gazetelerin Orgeneral Babaoğlu'nun golf oynadığına dair fotoğrafların gazetelerde yer aldığını belirterek, "Bazıları, Babaoğlu'nun cenaze törenlerine katılması gerektiğini söylüyor." şeklinde yazdı. Gazeteye konuşan uzman Gareth Jenkins, durumu "ulusal psikolojiye büyük bir şok" olarak niteledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:32

İLGİLİ HABERLER