Gündem
  • 10.10.2008 15:09

MHP'Yİ ZİYARET EDEN İLK GENELKURMAY BAŞKANI

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede terörle mücadele konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Türkiye'nin terörle mücadelede neler yapması gerektiği konularındaki düşüncelerimi ifade ettim. Bahçeli'nin de bu konulara ilişkin çok değerli görüş ve önerilerini dinleme şansına sahip oldum" dedi.
Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı görevine atandıktan sonra kendisini ziyaret eden parti liderlerine yönelik iade-i ziyaretlerini sürdürüyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bugün saat 11.30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Daha önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret eden Orgeneral Başbuğ, bugün de MHP lideri Bahçeli'ye konuk oldu. Bahçeli, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Çakmakoğlu ve diğer partililerle birlikte
Orgeneral Başbuğ'u parti genel merkezinin girişinde karşıladı. Tokalaşarak basın mensuplarına poz veren Başbuğ ve Bahçeli, daha sonra parti genel merkezinde basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. 1 saat 15 dakika süren görüşme sonunda Bahçeli, konuğunu kapıya kadar uğurladı.
Orgeneral Başbuğ yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı görevine atandıktan sonra Bahçeli'nin kendisine nazik bir ziyarette bulunduğunu hatırlatarak, "Yapılan ziyareti iade etmek amacıyla buradayım. Bugün kendileriyle çok yararlı ve detaylı görüş alışverişinde bulunduk. Daha önce Sayın Baykal ile yaptığımız görüşmede olduğu gibi özellikle bugün Türkiye'nin terörle mücadelede bulunduğu durumla ilgili bazı bilgileri ve görüşmelerimizi kendilerine ilettim. Bundan sonra Türkiye'nin terörle mücadelede
neler yapması gerektiği konularındaki düşüncelerimi ifade ettim. Kendilerinin bu konulara ilişkin çok değerli görüş ve önerilerini dinleme şansına sahip oldum. Bu açıdan ben bu görüşmenin çok yararlı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Orgeneral Başbuğ, MHP Genel Merkezi'ni ilk ziyaret eden genelkurmay başkanı olmaktan da mutluluk duyduğunu dile getirdi. Başbuğ, MHP'nin 'tampon bölge' önerisine ilişkin soruları ise, 'Lütfen soru almıyoruz' diyerek yanıtsız bıraktı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:32

İLGİLİ HABERLER