Spor
  • 20.5.2013 13:27

G.Saray'ın gözdesi konuştu : 'İstanbul'da görüşürüz'

Taraftarın transferini dört gözle beklediği Chedjou, AMK’ya konuştu. 

Tarih 21 Ocak 2013… Sneijder ile yatıp Sneijder ile kalkan Türkiye, Aurelien Chedjou ismini öğreniyor çünkü AMK, Galatasaray’ın Lille forması giyen Kamerunlu stoperle ilgilendiği bilgisine ulaşıyor.

Hatta o gün AMK’nın twitter hesabından “27 yaşındaki Chedjou için Bülent Tulun, Fransa’da görüşmeleri sürdürüyor. Kamerunlu oyuncu, Fransa’nın en iyi stoperi olarak gösteriliyor” ifadesi paylaşılmıştı. Ama Sneijder’in ardından sürpriz şekilde kadrosuna dünyanın sayılı golcülerinden Drogba’yı katan Galatasaray, Chedjou transferini ertelemek zorunda kalmıştı.

‘REAL MADRİD MAÇINI İZLEDİM’

Aradan 5 ay geçti, Chedjou sevdası bitmedi. 1985 doğumlu Kamerunlu savunmacı için bu yaz her yol Florya’ya çıkıyor. Sarı-kırmızılı kulübe imza atması an meselesi olan yıldız oyuncuya ulaştık ve transferi ile ilgili son gelişmeleri bizzat kendisinden aldık.

İşte Chedjou’nun AMK’ya özel açıklamaları:

G.Saray çok büyük kulüp. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarını, Real Madrid’e nasıl elendiğini seyrettim. Kesinlikle çok başarılılardı.”

G.Saray’ın beni istediğini biliyorum. İki kulüp yöneticileri anlaştığı zaman iş biter. Benim için hiçbir sorun yok. Galatasaray’da oynamayı istiyorum. Gelecek sezon İstanbul’da görüşürüz.

AYSAL ‘CHEDJOU’ İLE İLGİLİYİZ’ DEDİ

Önceki akşam Kanaltürk’te yayınlanan ‘Top Bizde’ programına katılan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Chedjou ile ilgili şunları söylemişti: “İlk transferi stoper mevkiine yapacağız. Kamp döneminden önce bitecek. Chedjou ile ilgiliyiz, eksiğimizi kapatabilecek bir oyuncu ama henüz masaya oturup pazarlık yapmadık. Gelişmeler olumlu diyebilirim.”

CAPONE’Yİ UNUTTURACAK!

1.84 boyuyla hava toplarında geçit vermeyen Chedjou, Lille formasıyla bu sezon üç kulvarda 45 resmi maça çıktı; 4 gol attı, 1 asist yaptı. Galatasaray’daki Semih-Dany-Gökhan Zan üçlüsü bu sezon 1 gol bile atamadı. Görünen o ki Capone’den beri golcü bir savunmacıya hasret sarı-kırmızılı taraftara Chedjou ilaç gibi gelecek!

FRANSIZLAR’A GÖRE EN İYİ 3. STOPER

Fransız basınında çıkan “Ligue 1’de son 10 yılın en iyi 11’i” listesine Galatasaraylılar hiç yabancı değil! Bu sezonun ilk yarısı sarı-kırmızılı formayı giyen Cris, PSG’nin şampiyonluğunda başrolü oynayan Thiago Silva ile birlikte tandemi oluşturuyor. Bu iki stoperi yedekleyen isim, Galatasaray’ın gündemindeki Chedjou’dan başkası değil.

CİMBOM İLE LİLLE PAZARLIK MASASINA

LİLLE ile 2016’ya kadar sözleşmesi bulunan Aurelien Chedjou, bu sezon Ujfalusi’yi mumla arayan sarı-kırmızılı savunmanın yeni lideri olacak. Bu hafta içinde pazarlığa oturacak iki kulübün orta noktada anlaşmaları bekleniyor. Galatasaray’ın 8 milyon euro ile kapıyı açacak Lille’yi, 6.5 milyon euro ödeyerek ikna edeceği gelen haberler arasında.

ASLAN’IN RAKİPLERİ: VALENCIA&MONACO

Kamerunlu stoperle sadece Galatasaray ilgilenmiyor. Lille’den ayrılacak Chedjou’nun Fransa Ligue 1’e geri dönen Monaco ve İspanyol ekibi Valencia da peşinde. Ama 28 yaşındaki savunmacının ilk tercihi, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak Galatasaray… Chedjou, Lille’deki takım arkadaşı Moussa Sow’a Türkiye’de rakip olmaya çok yakın.

KAAN BORA / AMKSPOR
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER